Placinta cu dovleac

de lilik in Prajituri, 24 Oct 2012 | 27013 vizualizari

 

Mi-era dor sa "gust" o placinta cu dovleac...asa ca de dimineata cat pitica a fost la gradinita m-am pus pe treaba...O minunatie :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita amoniac stins in otet
  • 1 praf de sare
  • 1 vanilina
  • faina cat cuprinde(pentru un aluat nu prea tare)
  • Pentru umplutura:
  • 1,5-2 kg dovleac ras
  • 150-200 gr zahar
  • scortisoara cat vrem de aromat
  • 100 gr unt
  • zeama de la 1/2 de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Prima data pregatim umplutura:


Dupa ce am curatat de coaja si samburi dovleacul il dam pe razatoarea cu gauri mari(avem nevoie de 1,5-2 kg dovleac ras).


Intr-o tigaie larga punem untul la topit,apoi punem dovleacul,150 gr zahar si scortisoara.


Lasam dovleacul pe foc pana scade apa care o lasa(amestecand din cand in cand),apoi la sfarsit punem zeama de lamaie si daca mai este nevoie mai adaugam zahar si scortisoara,dupa care lasam sa se raceasca.


Intre timp pregatim aluatul:


Amestecam uleiul, zaharul, laptele, ouale, amoniacul stins, un praf de sare si vanilina, apoi adaugam treptat faina pana obtinem un aluat usor de manevrat, nelipicios.


Impartim aluatul in 2,o bucata mai mica si una mai mare pentru baza.


Asamblare:


intindem cu sucitorul bucata mai mare de aluat(nu prea subtire) si cu foaia de aluat tapetam o tava (32X25 cm),apoi punem dovleacul si acoperim cu cealalta foaie de aluat.


Inchidem capetele si facem cateva gaurele pe suprafata placintei ca sa nu se umfle.


Dam la cuptorul incins la 180° pana incepe sa se rumeneasca,apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca.


O servim pudrata cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

lilik 1

28.10.2012, 11:00

Gaby vorbeste cu mine stai linistita

lilik 1

28.10.2012, 11:01

Claudia sigur o sa-ti placa

lilik 1

28.10.2012, 11:01

Va multumesc frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Placinta frageda cu dovleac