Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca

de Panacris in Mancaruri de post, 2 Dec 2016 | 3391 vizualizari

 

O plăcintă cu dovleac ce a avut în sfârșit succes în familia noastră. Nah, acum după ce vor citi toate ingredientele, poate că o să am ceva parte de comentarii, dar vă asigur că s-a consumat integral ;)

 

INGREDIENTE

    • 1 pachet foi de plăcintă 
    • cca. 300 g dovleac ras pentru plăcintă 
    • cca. 200 g dovlecel ras
    • cca. 100 g zahăr tos 
    • 1 plic zahăr vanilat 
    • 1 plic zahăr vanilinat aromat cu scorțișoară 
    • coajă de la 1 lămâie
    • cca. 50 g fulgi de migdale 
    • cca. 50 g miez de nucă tocată grosier 
    • ulei de palmier pentru uns foile
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca:

Dovleacul și dovlecelul ras se pun într-un vas, cu fundul dublu, la călit împreună. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, scorțișoara și coaja de lămâie, lăsându-se la fiert cca. 15 minute la foc mic.


Între timp, se ung câte trei foi de plăcintă cu ulei, se pune umplutură de dovleac și dovlecel, se rulează, se obțin 4 rulouri care se ung cu ulei și se așază într-o formă termorezistentă rotundă.


Peste foile rulate se adaugă restul de umplutură de dovleac, se presară fulgi de migdale și miez de nucă.


Plăcinta se acoperă cu o foaie sfărâmată peste care se presară zahăr brun și zahar vanilinat aromat cu scorțioșoară, apoi se pune la copt în cuptorul preîncins, cca. 40 de minute, la 200 grade C.


Plăcinta coaptă se pudrează cu zahăr praf și se servește caldă sau rece, în funcție de preferința fiecăruia.


Spor și poftă bună


Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

02.12.2016, 21:18

Panacris 1

03.12.2016, 12:51

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

Rahela Velicu 1

05.12.2016, 16:05

bunatate de placinta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi de post
  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu fasole verde si ciuperci