Placinta cu dovleac: Reteta simpla si delicioasa pentru un desert de toamna

de dakris in Dulciuri, 3 Noi 2012 | 90684 vizualizari

 

 Gustă din plin aroma toamnei cu această delicioasă plăcintă cu dovleac. Rețeta simplă și reconfortantă te va încânta cu fiecare mușcătură, oferind o explozie de arome de dovleac, scorțișoară și condimente calde. Savurează un desert clasic, perfect pentru a fi împărtășit cu cei dragi în timpul serilor răcoroase de toamnă.
Pentru Placinta cu dovleac: Reteta simpla si delicioasa pentru un desert de toamna ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, ulei, drojdie, dovleac, zahar, scortisoara.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Placinta cu dovleac: Reteta simpla si delicioasa pentru un desert de toamna

Aluat (pt 4 rulouri)

  • 1 cana mare cu apa calduta (300 ml)
  • 5-6 linguri ulei
  • ½ lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic drojdie uscata (7 g)
  • faina cat cuprinde

Umplutura

  • 1 farfurie adanca cu varf dovleac razuit
  • 2-3 linguri zahar pt fiecare rulou
  • scortisoara macinata ori zahar vanilat (1/2 plic pt fiecare rulou), dupa gust
  • ulei pt uns foile
  • zahar pudra vanilat, pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac: Reteta simpla si delicioasa pentru un desert de toamna:

Iata cum se prepara Placinta cu dovleac: Reteta simpla si delicioasa pentru un desert de toamna

Din ingredientele enumerate se framanta un aluat pana nu se mai lipeste de maini, apoi se lasa la dospit pt cca 30 min la loc caldut.

Se imparte coca in 4 parti egale. Fiecare parte se intide cu facaletul in foaie subtire (ca la taitei),  se unge cu ulei, se intinde uniform un sfert din dovleacul ras, se presara zaharul si zaharul vanilat/scortisoara. Se ruleaza pastrand in marginile laterale cate 2 cm de foaie neacoperita cu dovleac care se pliaza spre partea inferioara a ruloului (pt a nu curge dovleacul ori siropul acestuia in timpul coacerii), se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, se unge cu ulei si se coace la foc mediu pana se rumenesc deasupra.

Un alt desert savuros de toamna este si reteta de Rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba, dragalasele Placinte bostanei sau reteta de Gogosi cu dovleac.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac: Reteta simpla si delicioasa pentru un desert de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu dovleac