Cornuri pufoase cu branza dulce

de Gherca Daniela in Dulciuri, 10 Noi 2014 | 23125 vizualizari

 

O reteta delicioasa, cornurile sunt aromate si foarte moi :x

 

INGREDIENTE

  • 450-500g faina
  • putina sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200ml lapte
  • 1 ou mare
  • 100g zahar
  • 50g unt
  • vanilie (esenta sau zahar)
  • esenta rom
  • coaja rasa de lamaie

Umplutura:

  • 350g branza de vaci
  • putina sare
  • 2 oua
  • zahar dupa gust ( eu am pus 5 linguri)
  • esenta de vanilie si portocala
  • 1 galbenus de ou+ 2 linguri de lapte pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu branza dulce:

Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina, o lasam deoparte 10 minute.

Intr-un bol punem faina cu putina sare si amestecam cu un tel; facem un gol in mijloc si punem drojdia, oul, laptele caldut pe care l-am amestecat inainte cu zaharul, coaja de lamaie,  esentele si incepem sa framantam pana obtinem un aluat putin lipicios, adaugam treptat untul topit si caldut si mai framantam pana ajungem la un aluat elastic si nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul acoperit cu folie de plastic la loc caldut.

Pentru umplutura: Amestecam branza cu putina sare, adaugam ouale, zaharul si aromele, amestecam pana incorporam bine toate ingredientele. Daca branza este mai moale puteti adauga 1-2 linguri de faina, amidon sau gris(in functie de ce aveti prin casa).

Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 2, iar fiecare parte o intindem pe masa de lucru, ne ajutam de faina pentru a nu se lipi si taiem aluatul in 8 tringhiuri pe care le umplem cu branza si le rulam pana obtinem cornuri. 

Le asezam intr-o tava pe care am pus hartie de copt, le ungem cu galbenusul de ou si le dam la cuptor pana se rumenesc usor deasupra. Cand sunt gata, presaram deasupra putin zahar vanilat si acoperim tava pentru cca jumatate de ora( eu le-am pus un ziar si deasupra un prosop de bucatarie), apoi le putem servi caldute, sau le putem muta intr-un bol pe care il acoperim. Mi-au iesit 14 cornuri pufoase si delicioase.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu branza si gem de prune