Placinta cu dovlecei

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 6 Aug 2014 | 4771 vizualizari

 

Nu sunt fana a dovleceilor, ii gatesc destul de rar, iar atunci cand se intampla totusi, ii pregatesc fie pe tava, fie prajiti, exceptand ciorbele in care mereu adaug cateva cuburi mici. As fi vrut sa incerc si altceva, iar reteta Elei mi-a atras atentia in mod deosebit. O gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/placinta-cu-dovlecei-si-parmezan-63486.html , o prezinta tare frumos!
Trebuie sa recunosc ca nu am avut asteptari prea mari de la aceasta placinta, insa m-a surprins tare placut. Am ales sa pregatesc aluatul singura si am modificat putin restul ingredientelor, de fapt le-am adaptat propriilor cerinte. Ce a iesit vedeti mai jos,,, ca de gustat nu o puteti gusta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • aproximativ 300 gr faina alba de grau
  • 2-3 linguri cu ulei de masline
  • 15-20 gr drojdie proaspata
  • 100 ml apa calduta
  • sare dupa gust
  • o lingurita cu zahar
  • rozmarin si seminte de chimen dupa gust
  • Pentru compozitie avem nevoie de:
  • 3 oua
  • 3 dovlecei potriviti
  • 100 gr cascaval
  • 200 gr branza de burduf
  • condimente dupa gust: sare, piper, rozmarin
  • cateva frunzulite proaspete de busuioc
  • Suplimentar ne sunt necesare:
  • 3-4 rosii mici
  • un galbenus de ou pentru uns placinta
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovlecei:

Incepem prin a pregati aluatul:


Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va dospi.


Cernem faina intr-un vas, adaugam condimentele dupa gust (sarea, rozmarinul si chimenul), drojdia dospita si mai apoi, putin cate putin, apa calduta.


Amestecam toate ingredientele si framantam aluatul adaugand, treptat, uleiul.


Acoperim vasul cu un prosopel curat si il pastram la cald pana ce isi dubleaza volumul.


Intre timp pregatim compozitia:


Curatam dovleceii de coaja si ii trecem prin razatoare sau ii maruntim cu ajutorul unui tocator electric. Ii lasam intr-o/un sita/ciur, presandu-i ocazional, pentru a elimina surplusul de suc continut.


Framantam branza de burduf si trecem prin razatoare cascavalul, adaugam dovleceii si cele 3 oua, condimentam dupa gust si presaram busuiocul verde. Amestecam toate ingredientele pana la omogenizarea completa.


Din aluatul crescut, intindem o foaie uniforma, nu foarte groasa. O asezam in vasul cooker-ului, uns in prealabil cu putin unt topit, adaugam compozitia de dovlecei si surplusul foii de placinta peste aceasta. Coloram cu rondele de rosii si ungem cu galbenus de ou.


Coacem placinta la 150 de grade pentru 55 de minute aproximativ.


O lasam sa se raceasca treptat in vas.


Se serveste rece, cu pofta!

 

TIPS-URI

1

Condimentele folosite sunt optionale si variaza in functie de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

marci49 1

13.08.2014, 07:29

Arata bine si cred ca este buna asa ca trebuie sa incerc !

tanyapatap 1

24.12.2014, 18:21

Ce frumoasa este!!

Dya Daniela Andrei 1

25.12.2014, 09:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci la cuptor cu piept de pui si cascaval