Placinta cu gutui

de Oana in Prajituri, 12 Noi 2011 | 2639 vizualizari

 

Dupa "traditionala" American Pie, care a devenit preferata casei, am incercat in ultimul timp si cu alte fructe de sezon. Dupa prune si dovleac, am facut aceasta placinta cu gutui, atat de parfumata si frageda.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 120 g unt topit
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 g faina
  • Umplutura:
  • 4 gutui mari
  • 6 linguri zahar
  • o lingurita scortisoara
  • 2 linguri faina
  • Topping:
  • 100 g unt
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu gutui:

Pentru blat, se topeste untul, se lasa la racit. Se amesteca intr-un castron faina cu zaharul si sarea, se adauga laptele si untul topit si se framanta un aluat fraged, care nu se lipeste de maini. Se intinde cu mana intr-o tava rotunda si se ridica si pe margini. Se pune tava in frigider.


Gutuile se curata de coaja, se taie in 4 si se scot cotoarele cu grija, apoi se taie felii. Se amesteca cu zaharul si se pun intr-o cratita cu pereti dubli, pe foc, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie si lasa zeama. Gutuile nu trebuie sa fie fierte, doar putin inmuiate! Se lasa la racit, apoi se amesteca cu scortisoara si faina si se toarna amestecul peste blat.


Pentru topping, se amesteca untul la temperatura camerei cu faina si zaharul pana se obtin firimituri si se presara deasupra placintei. Se pune tava in cuptorul incins, la foc mic si se lasa pana se rumeneste usor deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Teo 1

12.11.2011, 21:30

Are un parfum si un gust de nedescris!

Ina 1

12.11.2011, 21:34

mmmmmm

diaconta 1

13.11.2011, 18:45

SIGUR A FOST DELICIOASA

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta americana cu mere