Placinta cu gutui

de Oana in Prajituri, 12 Noi 2011 | 2806 vizualizari

 

Dupa "traditionala" American Pie, care a devenit preferata casei, am incercat in ultimul timp si cu alte fructe de sezon. Dupa prune si dovleac, am facut aceasta placinta cu gutui, atat de parfumata si frageda.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 120 g unt topit
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 g faina
  • Umplutura:
  • 4 gutui mari
  • 6 linguri zahar
  • o lingurita scortisoara
  • 2 linguri faina
  • Topping:
  • 100 g unt
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu gutui:

Pentru blat, se topeste untul, se lasa la racit. Se amesteca intr-un castron faina cu zaharul si sarea, se adauga laptele si untul topit si se framanta un aluat fraged, care nu se lipeste de maini. Se intinde cu mana intr-o tava rotunda si se ridica si pe margini. Se pune tava in frigider.


Gutuile se curata de coaja, se taie in 4 si se scot cotoarele cu grija, apoi se taie felii. Se amesteca cu zaharul si se pun intr-o cratita cu pereti dubli, pe foc, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie si lasa zeama. Gutuile nu trebuie sa fie fierte, doar putin inmuiate! Se lasa la racit, apoi se amesteca cu scortisoara si faina si se toarna amestecul peste blat.


Pentru topping, se amesteca untul la temperatura camerei cu faina si zaharul pana se obtin firimituri si se presara deasupra placintei. Se pune tava in cuptorul incins, la foc mic si se lasa pana se rumeneste usor deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Teo 1

12.11.2011, 21:30

Are un parfum si un gust de nedescris!

Ina 1

12.11.2011, 21:34

mmmmmm

diaconta 1

13.11.2011, 18:45

SIGUR A FOST DELICIOASA

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcovi si ghimbir