Placinta cu iaurt

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 1 Sep 2011 | 5329 vizualizari

 

Cand vreti sa faceti ceva repede si ati facut si curatenie in ...frigider, puteti face aceasta placinta.... Se poate umple cu ce vreti voi, ce aveti la indemana si va place. Resturi de friptura, legume, branzeturi dar sa nu uitati sa adaugati iaurtul si ouale...

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foietaj
  • 4 oua
  • 2-3 iaurturi mici Nutriday
  • 300 g ceafa afumata
  • 150 g carnati afumat
  • 100 g sunca de pui
  • 100 g telemea
  • 100 g cascaval
  • 1 cutie ciuperci taiate
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare cu aroma de verdeturi
  • praf chilli hot
  • piper proaspat macinat
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

O tava o tapetam cu hartie de copt si asezam in ea aluatul. Pornim cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade C.

Taiem felii mezelurile.Daca doriti , puteti sota putin ceafa si carnatul. Intr-un bol amestecam bine ouale, iaurtul, mezelurile sotate,ciupercile, telemeaua rasa, patrunjelul verde tocat si condimentele. Compozitia obtinuta o asezam peste aluatul din tava cu ajutorul unei linguri si nivelam frumos pe intreaga suprafata. Deasupra punem sunca de pui si radem cascavalul pe razatoarea cu gauri mici.

Dam tava la cuptor aproximativ o ora pina se rumeneste frumos deasupra si se intareste compozitia de iaurt si oua. Se scoate din cuptor si se serveste calda.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Se poate servi si rece dar cu un sos alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu spanac si oua de prepelita