Placinta cu iaurt si cirese

de Patricia Iordache in Dulciuri, 9 Iun 2013 | 8363 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta intr-un caiet cu retete mai vechi. Pentru ca e sezonul cireselor si pentru ca se pregateste extraordinar de repede, m-am gandit ca ar fi foarte bine sa fac. Iata despre ce este vorba.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta;
  • 700 gr. iaurt/sana gras;
  • 250 gr. smantana foarte grasa (sa nu curga din lingura);
  • 6 oua mari;
  • 250 gr. zahar;
  • un praf de sare;
  • 1 esenta vanilie;
  • o mana cu stafide;
  • doua maini cu cirese proaspete;
  • aprox. 100 ml ulei (pentru uns foile)
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt si cirese:

Lasam sa se decongeleze foile de placinta.


Preincalzim cuptorul la 180 grade.


Pregatim umplutura: Amestecam ouale intregi cu un praf de sare si zahar, adaugam esenta si smantana.


Amestecam bine cu o lingura, pana nu se mai vad cocoloase de smantana (asa se vor face daca smantana e grasa).


Adaugam iaurtul si stafidele si omogenizam bine. Veti obtine o compozitie fluida, care se va inchega la cuptor.


Scoatem samburii cireselor.


Tapetam o tava care sa aiba dimeniunea unei foi de placinta (a mea 37x31 cm) cu hartie de copt. Impartim foile de placinta in doua parti. De obicei sunt 14 foi intr-un pachet, asa ca luam 7 si le punem de-o parte.


Incepem sa asezam pe rand, cate o foaie in tava, stropim cu ulei si intindem cu pensula pe toata suprafata. Adaugam a doua foaie, stropim cu ulei, intindem si procedam asa pana am terminat cele 7 foi. Deasupra turnam compozitia obtinuta anterior.


Din loc in loc punem ciresele.


Luam o foaie din cele 7 foi ramase, o ungem cu ulei si o punem deasupra compozitiei. Procedam la fel cu restul de foi ramase. Aranjam cu grija marginile foilor.


Deasupra ultimei foi ungem cu ulei.


Punem placinta la cuptorul preincalzit, la 180 grade pentru aproximativ o ora, pana ce suprafata devine aurie.


Se poate pudra cu zahar insa eu am considerat ca este suficient de dulce si nu am pudrat.


Se lasa sa se raceasca complet, se portioneaza si se papa.


 

TIPS-URI

1

Dupa ce am scos placinta, o stropim imediat cu apa rece, pe toata suprafata. O acoperim cu un prosop si o lasam asa minim 30 minute. Astfel, foile vor deveni moi si vom putea taia placinta fara sa se "destrame".

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Corinuta 1

09.06.2013, 16:05

buna tre sa fie!

Sim0na 1

10.06.2013, 14:44

buna tare

Valclaudia 1

11.07.2013, 06:12

ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu iaurt