Placinta cu iaurt si fructe

de Angelina_Elena in Dulciuri, 21 Iul 2013 | 12444 vizualizari

 

O placinta de sezon, simpla si delicioasa! Dupa ce sta la frigider e mult mai buna, aromata si racoritoare! Va invit si pe voi, n-o sa va para rau! Duminica placuta!:-*>:D

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj (2 x 400 g)
  • 1 kg iaurt gras
  • 300 g zahar
  • 9 oua
  • 1 lingura gris
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 praf de sare
  • ulei (pentru uns foile)
  • 3 nectarine
  • cirese
  • visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt si fructe:

Inainte cu 30 de minute sa ne apucam de treaba, scoatem foietajul din congelator sau il scoatem seara si il lasam in frigider pana a doua zi.

Intr-un vas punem 8 oua, zaharul, grisul, coaja rasa de lamaie, praful de sare si mixam bine .

Pastram 3 linguri din iaurt, iar restul il adaugam peste oua si mixam bine.

Pe masa infainata intindem bine prima bucata de foietaj, apoi o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Taiem surplusul de aluat si-l punem de-o parte.

Intepam foaia din loc in loc cu o furculita, apoi o ungem cu putin ulei.

Turnam in tava, peste aluat  jumatate din compozitia de iaurt.

Asezam intr-o parte (aproape jumatate de tava) fructe: nectarine taiate bucati, cirese negre si visine.

Apoi asezam ce-a de-a doua foaie intinsa, taiem iar surplusul de aluat, apoi intepam foaia cu furculita si o ungem cu putin ulei si turnam compozitia de iaurt ramasa.

Din aluatul ramas intindem o a 3-a foaie.

Batem oul ramas cu cele 3 linguri de iaurt si zaharul pudra, apoi ungem cu aceasta compozitie foaia de deasupra, intepata cu furculita.

Dam placinta la cuptorul preincalzit pentru 40-50 minute, pana e inchegata si trece testul scobitorii.

O sa se umfle putin in timpul coacerii, dar va reveni la normal dupa ce o scoatem din cuptor.

Dupa ce se raceste se taie dupa preferinta.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Putem sa folosim si alte fructe, de exemplu: caise, piersici, zmeura, coacaze, afine, etc.

2

Putem sa inlocuim fructele proaspete cu fructe deshidratate, de exemplu: stafide, merisoare, goji, prune, caise, etc.

3

Tava folosita de mine are diametrul de 25/35 cm.

4

Eu am facut partea cu fructe pentru mine si sora mea, restul au preferat-o simpla.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Toamna07 1

22.07.2013, 17:56

Draga mea,prepar placinta ta chiar in acest weekend!
Multumesc!
DEliciu!

Angelina_Elena 1

22.07.2013, 18:17

Adina, multumesc! Sper din suflet sa-ti placa!

Krystyan Trendy 1

24.05.2014, 09:35

foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu piscoturi si fructe