Placinta cu iaurt si merisoare

de mirela0911 in Prajituri, 15 Aug 2016 | 2088 vizualizari

 

Este o placinta delicioasa si care nu necesita foarte mult timp pentru a o prepara!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta Linco
  • ulei pt uns foile
  • 1 kg iaurt cu 6% grasime (se poate si mai gras)
  • 5 oua mari
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g merisoare
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • zahar pudra vanilat pt pudrat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt si merisoare:

Se lasa foile la temperatura camerei pentru a se dezgheta, timp de o jumatate de ora.


In acest timp se prepara umplutura. Ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza bine pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga iaurtul si se amesteca usor pentru a ramane compozita aerata. La final se adauga coaja rasa de lamaie si merisoarele. Se amesteca din nou si se lasa deoparte.


Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt sau foarte bine unsa cu unt.


Se ia cate o foaie de placinta si se unge cu ulei, in set de trei foi. Se aseaza setul de foi in tava apoi se toarna 1/3 din umplutura. Se ung alte trei foi cu ulei, se aseaza in tava apoi se toarna a doua parte de crema, procedand la fel cu restul de foi. Deasupra vor ramane doar foile.


Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa aproximativ 40 de minute, pana se rumenesc frumos foile de deasupra. Cand este gata, se scoate din cuptor si se acopera cu un prosop umed pentru 10 minute.


Se da la rece apoi se portioneaza, se presara deasupra zahar pudra vanilat si se serveste.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot inlocui merisoarele cu stafide, sau chiar lasata simpla, este la fel de buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Bya Ralu 1

19.12.2016, 11:47

ce buna e

kytz 1

19.12.2016, 12:28

Minunate prajituri faci, Mirela! pap si din asta cu placere!

mirela0911 1

19.12.2016, 19:46

Vă mulțumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saratele

ieri la 19:21

Prăjitură arlechin cu căpșuni

ieri la 16:31

Negresa cu cafea si nuci

de laura_n 6

ieri la 16:26

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu prune și branza