Placinta cu iaurt si portocale

de mirela0911 in Prajituri, 24 Mar 2015 | 2629 vizualizari

 

Am tot vazut la fetele de aici aceasta placinta, am pus-o in asteptare iar acum i-a venit randul. Abia am reusit sa o pastrez intacta pana la shooting! :))) E delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta 400g
  • 300 g iaurt gras Cedra
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 150 ml ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de portocale

Pt. sirop:

  • 200 ml suc proaspat stors de portocale
  • 150 ml apa
  • 150 g zahar
  • esenta de portocale
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt si portocale:

Se lasa foile sa se dezghete, se rupe in bucati mici si se lasa sa se usuce bine (langa o sursa de caldura de preferat, pt a grabi procesul de uscare).


Intr-un bol se pune iaurtul impreuna cu praful de copt, se amesteca si lasam pentru cca 10-15 minute pana ce acesta nu se mai umfla.


Ouale se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilat. Se pune uleiul si coaja rasa de la o portocala. Se adauga iaurtul, se omogenizeaza apoi se toarna compozitia peste foile de placinta rupte. Se amesteca toata compozitia pentru a se omogeniza bine apoi se rastoarna intr-o tava unsa cu ulei. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa in jur de 40-45 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.


Se storc portocale pana obtinem 200 ml suc proaspat, se adauga apa si zaharul si se pune pe foc sa dea cateva clocote. La final se adauga esenta de portocale.


Dupa ce s-a copt placinta, se scoate din cuptor si se portioneaza. Se toarna siropul peste placinta avand grija sa acopere toata suprafata. Se lasa sa se raceasca dupa care se serveste.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca o preferati mai dulce, puteti umbla la cantitatea de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

diaconta 1

25.03.2015, 15:13

Cred si eu ca n-a rezistat prea mult ))
Delicioasa

mirela0911 1

25.03.2015, 15:52

E tare buna! Multumesc!

Geanina87 1

25.03.2015, 16:40

Ce buna si aromata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de fasole cu leuștean

de RODIMUR 5

ieri la 19:34

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

pe 17.11 la 20:22

Carne de vita cu sos picant la cioroiul crock-pot

pe 17.11 la 20:06

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

pe 17.11 la 13:54

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Profiterol