Prajitura cu foi - de post

de Georgiana78 in Prajituri, 24 Mar 2012 | 6782 vizualizari

 

O prajiturica eleganta pt zilele de post, gustoasa si frageda, aromata si delicata! Gata cu atatea laude, sa trecem la treaba!

 

INGREDIENTE

Foile:

  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri zahar
  • 13 linguri apa
  • 2 plic amoniac
  • sare , esente (vanilie, coaja de lamaie)
  • faina cat cuprinde - cca. 500 gr

Crema:

  • 250 gr zahar
  • 300 ml apa
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 250 gr margarina
  • 1 lingura esenta rom
  • un praf sare

Glazura:

  • 100 gr zahar pudra
  • 100 gr margarina
  • 50 ml zeama de sfecla rosie (obtinuta cand am fiert sfecla pt salata)
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi - de post:

Foile:


- amesteci zaharul cu uleiul si apa, apoi adaugi amoniacul stins in otet, sare si esente si se adauga faina, amestecand pana obtinem un aluat elastic


- impartim aluatul in 4 buc pe care le intindem si le coacem pe dosul tavii de la aragaz cate 10 min fiecare foaie la 180C


Crema:


- caramelizam zaharul si adaugam jumatate din cantitatea de apa fiarta si lasam sa se amestece cu zaharul si sa formeze un sirop subtire


- amestecam faina cu restul de apa rece si o turnam in siropul de mai sus aflat inca la foc mic si amestecam mereu pe foc pana se ingroasa


- tragem craticioara de pe foc si adaugam cacaua, esenta de rom si margarina taiata in patratele ca sa se topeasca mai repede si omogenizam bine cu telul pana s-au incorporat toate ingredientele


Umplem foile cu crema obtinuta si le lasam pana a doua zi sa se inmoaie foile.


A doua zi facem galzura:


Glazura:


- se amesteca zaharul cu sucul de sfecla si se pun pe foc pana dau un clocot apoi se adauga margarina si se amesteca bine pana se omogeniseaza, se lasa putin sa se raceasca si se toarna pest prajitura


Se orneaza dupa imaginatie!


 

TIPS-URI

1

glazura se poate face si cu cacao sau ciocolata topita

2

crema se poate face cu nuca cocos in loc de cacao si este la fel de delicioasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Georgiana78 1

27.03.2012, 16:07

Diana multumesc!

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 21:21

foarte buna

Georgiana78 1

09.04.2012, 22:33

Oana, multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema caramel