Desert prajitura carmelitelor din Sevilia

de Catalina L in Prajituri, 28 Feb 2018 | 2408 vizualizari

 

Este o reteta veche elaborata de carmelitele din Sevilla.
Legenda spune ca persoana care ofera "aluatul  de baza" trebuie sa ureze noroc si sanatate.
Va rebuiesc 10 zile pentru a fabrica prajitura, fara frigider sau aparate moderne.
Traditia vrea ca sa oferim cuiva "aluatul  de baza" ramas.
Prajitura trebuie apoi inceputa joi ca s-o terminam sambata. Adaugam treptat ingredientele si o lasam intr-un loc cald si uscat acoperita cu un prosop curat.
Am primit "aluatul de baza " de la o prietena. Am urmarit reteta ei numai in ultima zi am modificat ingredientele: fructe uscate, confiate dupa gustul meu.
A iesit foarte buna, va recomand sa-ncercati si sa nu va descurajati.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/01/prajitura-carmelitelor-din-sevilia.html

 

INGREDIENTE

Am utilizat ca masura un pahar de 15 cl (puteti utiliza o cana de 25 cl) Daca vreti sa-ncepeti lantul : amestecati 200 ml de lapte cu 125 g de faina si 100 g de zahar Acoperiti castronul cu un prosop curat si lasati sa se odihneasca 1 zi la loc cald si uscat. Apoi sau daca ati primit "aluatul de baza" aveti nevoie de:

  • 2 pahare de zahar tos
  • 2 pahare de faina
  • 1 pahar de lapte

Pentru prajitura (ziua 10)

  • 2 pahare de faina
  • 2/3 pahar de zahar tos
  • 1 pahar de lapte
  • 2/3 pahar de ulei
  • 1 pahar de alune de padure intregi
  • 2/3 pahar de coaja de lamaie confiata
  • 1/3 pahar de bucatele de ciocolata
  • 2 ou
  • 1/2 pachet de praf de copy
  • rom o lingura (sau esenta)
  • migdale feli

Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura carmelitelor din Sevilia:

Ziua  1- Joi : turnam intr-un castron "aluatul de baza "

In prima poza aveti "aluatul de baza " primit. O coaja s-a format la suprafata.

Punem deasupra 1 pahar de faina si un pahar de zahar. Nu AMESTECAM.

Acoperiti castronul cu un prosop curat si lasati sa se odihneasca la loc cald si uscat.

Ziua 2- Vineri : amestecati cu o lingura din lemn. Acoperiti castronul cu prosopul si lasati sa se odihneasca la loc cald si uscat ( nu puneti la rece).

 

 Zilele 3 si 4 -  Sambata si Duminica : Nu atingeti.

 Ziua 5- Luni : nu va-ngrijorati daca amestecul pare gros si tare.

Turnati deasupra un pahar de lapte, 1 pahar de faina si un pahar de zahar. Nu AMESTECATI.- poza 5

Acoperiti castronul cu un prosop curat si lasati sa se odihneasca la loc cald si uscat la temperatura camerei.

 Ziua 6- Marti :  amestecati bine cu o lingura din lemn (poza 6). Acoperiti castronul cu prosopul si lasati sa se odihneasca la loc cald si uscat ( nu puneti la rece).

 Zilele 7, 8, 9- Miercuri, Joi, Vineri : Nu atingeti !

Ziua 10- Sambata : iata aluatul obtinut- poza 7

Amestecati si impartiti-l in 3 parti egale- poza 8.

2 parti le dati la 2 persoane urandu-le Noroc si Sanatate.

In partea a 3a ramasa adaugati praful de copt amestecat cu cele 2 pahare de faina, zaharul, laptele si uleiul.

Amestecati bine, adaugati ouale treptat, romul, coaja confiata de lamaie taiata bucatele, ciocolata si alunele intregi.

Ungeti forma si presarati migdalele  confiate pe fund.

Varsati compozitia in forma unsa si coaceti timp de 30-35 minute in cuptorul incalzit 180°C.

Verificati cu lama unui cutit, trebuie sa iasa curata.

Lasati sa se raceasca si demulati.

Decorati cu zahar pudra si serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura carmelitelor din Sevilia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Catalina L 1

01.03.2018, 16:34

nu Simona este ca un chec, aluatul de baza il pui sambata in 2 borcanele si le acoperi cu o panza sau in cutii de plastic. Mie mi- l-a dat luni si am inceput s-o fac joi. Se pastreaza fara grija cateva zile de sambata pana joi. Incercati , va recomand rezultatul este surprinzator

Rocsi 1

02.03.2018, 20:17

Bravo Catalina! Ai o rabdare de aur, sincer! As vrea o bucatica din prajitura asta, ca eu sigur nu am rabdare atatea zile!

Corinuta 1

03.03.2018, 10:33

Cata rabdare sa ai sa faci asa ceva!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura vanilata