Cozonac Gugelhupf

de Lily_Musat in Prajituri, 18 Feb 2011 | 7173 vizualizari

 

Gugelhupf este numele unei prăjituri foarte populara in Germania, care seamana foarte mult cu un cozonac la compoziţie, insa are aceasta forma deosebita.
Forma pe care eu am folosit-o este speciala pentru acest desert minunat si este din silicon 100%. Am cumparat-o recent impreuna cu alte forme din silicon.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte caldut,
  • 25 grame drojdie proaspata,
  • 580 grame făină,
  • 100 grame de zahăr,
  • 3 ouă mari,
  • 220 grame de unt la temperatura camerei (sau 160 grame ulei de palmier),
  • 1 esenţă de lamaie,
  • 2 plicuri de zahăr vanilat,
  • 1 vârf de cuţit de sare,
  • 50 grame de stafide,
  • 100 grame de rahat,
  • 50 grame de făină pentru pudrat,
  • coaja de la 1 portocală,
  • coaja de la o lamaie.

Pentru pudrat: 30 grame de zahar pudra vanilat.

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Gugelhupf:

Am facut coca la masina de paine, am amestecat toate ingredientele lichide, le-am pus in cuva, dupa care am adaugat faina. Am lasat masina sa mixeze ingredientele pana cand ma avertizat sonor sa pun rahatul si stafidele. A durat 1:30 minute pana s-a dospit si a crescut asa cum trebuie.


Pregatim intre timp rahatul taiat si stafidele pe care le-am oparit sa aibe consistenta unor struguri moi.Punem rahatul si stafidele in cuva in care aluatul se framanta.


Dupa ce se dospeste bine aluatul, pregatim forma specifica de Gugelhupf. Am uns forma cu putin ulei si am presarat putina faina, sa aibe o crusta nisipoasa, dar nu este neaparat nevoie sa o presarati cu faina. Puteti sa puneti aluatul direct in forma cu doar o picatura de ulei si nu se lipeste absolut deloc.Se baga in cuptorul incins la 160 grade pentru 50 de minute.


Se lasa sa se raceasca 5 minute apoi se scoate din forma de silicon.


Se pudreaza cu zahar dupa ce se raceste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Gugelhupf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Lily_Musat 1

10.03.2011, 09:26

Susu, e adevarat ca formele de silicon sunt scumpe, insa astea ale mele nu sunt scumpe deloc. Forma asta a costat 29.16 lei, ca si celelalte, cea de briose, de chec si mai am una pentru tort.
Daca vrei sa iti iei uite si linkul http://www.bhb.ro/-toate-produsele/1027-forma-conica-silicon.html . Te astept pe blogul meu pentru mai multe detalii despre formele de silicon pe care eu le folosesc.

adry88 1

16.06.2011, 16:14

gaby_gabytza 1

16.06.2011, 16:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Panettone