Prajitura cu zmeura si frisca

de Rocsi in Prajituri, 8 Sep 2014 | 2561 vizualizari

 

Un dulce aromat si usor de preparat, cam asa este prajitura asta! Nu o aveam in plan, insa cum primul desert l-am ratat putin si vroiam sa ii trimit bunicii ceva dulce, astazi de ziua ei de nume, m-am organizat repede, si cu ce aveam prin frigider am pregatit bunatatea asta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 60 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 140 gr faina
  • 1 lingura si 1/2 cacao
  • 1 lingurita si 1/2 praf de copt
  • 1 plic ness
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr zmeura
  • 3 linguri rase de zahar
  • 5 linguri apa
  • 1 lingura amidon
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 ml smantana
  • 1 lingura zahar pudra
  • ciocolata pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura si frisca:

Blatul:


Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul, apoi cu uleiul.


Adaugam laptele, praful de copt, ness-ul si extractul de vanilie.


Cernem cacaoa, faina si le incorporam treptat in compozitia de mai sus.


Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda (cu diamentrul de 26 cm am folosit) si turnam compozitia in ea.


Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 minute (facem testul cu scobitoarea).


Cand este gata il scoatem, il desprindem de pe hartia de copt, il intoarcem si il punem tot in tava.


Umplutura:


Zmeura (eu am avut congelata) o punem intr-o cratita cu zaharul si apa.


Le transferam pe foc si cand zmeura s-a decongelat, zaharul s-a topit, incorporam amidonul, pe care il dizolvam cu 2 linguri de apa rece.


Luam jeleul de pe foc si il turnam fierbinte peste blat, apoi lasam sa se raceasca.


Smantana o amestecam cu frisca lichida, zaharul pudra si mixam pana obtinem o spuma.


Punem un strat de frisca peste jeleul racorit, apoi cu un pos ornam.


Deasupra decoram cu ciocolata taiata bucatele si zmeura.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Rocsi 1

12.09.2014, 21:28

Simona, multumesc

Rocsi 1

12.09.2014, 21:28

Andreea

Rocsi 1

12.09.2014, 21:28

Lucky multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe seci si cirese