Prajitura cu zmeura si frisca

de Rocsi in Prajituri, 8 Sep 2014 | 2277 vizualizari

 

Un dulce aromat si usor de preparat, cam asa este prajitura asta! Nu o aveam in plan, insa cum primul desert l-am ratat putin si vroiam sa ii trimit bunicii ceva dulce, astazi de ziua ei de nume, m-am organizat repede, si cu ce aveam prin frigider am pregatit bunatatea asta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 60 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 140 gr faina
  • 1 lingura si 1/2 cacao
  • 1 lingurita si 1/2 praf de copt
  • 1 plic ness
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr zmeura
  • 3 linguri rase de zahar
  • 5 linguri apa
  • 1 lingura amidon
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 ml smantana
  • 1 lingura zahar pudra
  • ciocolata pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura si frisca:

Blatul:


Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul, apoi cu uleiul.


Adaugam laptele, praful de copt, ness-ul si extractul de vanilie.


Cernem cacaoa, faina si le incorporam treptat in compozitia de mai sus.


Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda (cu diamentrul de 26 cm am folosit) si turnam compozitia in ea.


Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 minute (facem testul cu scobitoarea).


Cand este gata il scoatem, il desprindem de pe hartia de copt, il intoarcem si il punem tot in tava.


Umplutura:


Zmeura (eu am avut congelata) o punem intr-o cratita cu zaharul si apa.


Le transferam pe foc si cand zmeura s-a decongelat, zaharul s-a topit, incorporam amidonul, pe care il dizolvam cu 2 linguri de apa rece.


Luam jeleul de pe foc si il turnam fierbinte peste blat, apoi lasam sa se raceasca.


Smantana o amestecam cu frisca lichida, zaharul pudra si mixam pana obtinem o spuma.


Punem un strat de frisca peste jeleul racorit, apoi cu un pos ornam.


Deasupra decoram cu ciocolata taiata bucatele si zmeura.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Rocsi 1

12.09.2014, 21:28

Simona, multumesc

Rocsi 1

12.09.2014, 21:28

Andreea

Rocsi 1

12.09.2014, 21:28

Lucky multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08