Placinta cu iaurt si prune

de mirela0911 in Prajituri, 11 Sep 2012 | 2231 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 foi de placinta
  • 600-700 g iaurt
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt si prune:

Prunele se spala si se scot samburii, se lasa deoparte.


Se mixeaza bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste. Se toarna iaurtul treptat amestecandu-se bine.


Se tapeteaza o forma rotunda cu hartie de copt.


Se ia o foaie de placinta si se unge cu iaurt. Se aseaza a doua foaie si se unge la fel, se pune si a treia foaie si se toarna o cantitate mai mare de iaurt. Se presara cateva prune deasupra si se ruleaza lejer din ambele parti pe lungime. Se aseaza in tava rotunda. Se procedeaza la fel cu alte trei foi de placinta, de doua ori. Peste melcul format in tava se mai pun cateva prune dupa care se toarna amestecul de iaurt ramas.


Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa in jur de 45-50 minute, pana capata o culoare aurie deasupra.


Se serveste atat calda cat si rece. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt si prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Sim0na 1

12.09.2012, 18:36

N-am incercat inca cu prune, dar ne place foarte tare placinta cu iaurt!

MIUTA 1

13.09.2012, 19:03

Super buna

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu aroma de portocale