Desert chec

de anca_rm in Prajituri, 30 Mai 2017 | 382 vizualizari

 

Azi va propun o reteta de chec foarte buna, indulcit cu Green Sugar, o reteta in care puteti adauga orice fel de fructe.
Eu. de aceasta data. am optat pentru a face un chec cu stafide si arahide .
Ingredientele sunt masurate cu cana, o cana de 250 ml . Este important ca toate ingredientele sa le masurati cu aceeasi cana.
 Din cantitatile date iese un singur chec, inalt si frumos. Eu am tavi mici de chec (20 x 10 cm). Daca aveti tavi din acelea lungi, atunci nu o sa iasa atat de mare. 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 3/4 cana de green sugar sau 1 cana de zahar
  • 4 linguri de apa
  • 4 linguri de ulei
  • 1 cana faina
  • 1/2 cana stafide
  • 1/2 cana arahide
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec:

Incepem prin a face un sirop de zahar, din 4 linguri de apa si indulcitorul. Punem ingredientele intr-un ibric si topim pe foc mic, pana obtinem un sirop dens. Lasam sa se raceasca.


Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem cu o furculita si incorporam in ele, rand pe rand, cate o lingura de ulei.


Albusurile le batem spuma tare cu putina sare. Cand albusurile sunt batute bine, adaugam in fir siropul.


Apoi adaugam galbenusurile, praful de copt si faina in ploaie. Omogenizam usor.


Intr-o tava de chec pe care am pus hartie de copt, turnam jumate din compozitie. Presaram deasupra stafidele. Peste stafide, am pus o lingura de cacao in ploaie


In compozitia ramasa, punem lingura de cacao ramasa si omogenizam usor. Turnam compozitia cu cacao, peste cea din tava. Deasupra presaram arahide.


Dam tava la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 25-30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

anca_rm 1

31.05.2017, 09:26

da , o cana de faina

oanapl 1

01.06.2017, 19:33

Delicios!

noiinbucatarie 1

14.06.2017, 11:19

Minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca