Desert chec

de anca_rm in Prajituri, 30 Mai 2017 | 789 vizualizari

 

Azi va propun o reteta de chec foarte buna, indulcit cu Green Sugar, o reteta in care puteti adauga orice fel de fructe.
Eu. de aceasta data. am optat pentru a face un chec cu stafide si arahide .
Ingredientele sunt masurate cu cana, o cana de 250 ml . Este important ca toate ingredientele sa le masurati cu aceeasi cana.
 Din cantitatile date iese un singur chec, inalt si frumos. Eu am tavi mici de chec (20 x 10 cm). Daca aveti tavi din acelea lungi, atunci nu o sa iasa atat de mare. 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 3/4 cana de green sugar sau 1 cana de zahar
  • 4 linguri de apa
  • 4 linguri de ulei
  • 1 cana faina
  • 1/2 cana stafide
  • 1/2 cana arahide
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec:

Incepem prin a face un sirop de zahar, din 4 linguri de apa si indulcitorul. Punem ingredientele intr-un ibric si topim pe foc mic, pana obtinem un sirop dens. Lasam sa se raceasca.


Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem cu o furculita si incorporam in ele, rand pe rand, cate o lingura de ulei.


Albusurile le batem spuma tare cu putina sare. Cand albusurile sunt batute bine, adaugam in fir siropul.


Apoi adaugam galbenusurile, praful de copt si faina in ploaie. Omogenizam usor.


Intr-o tava de chec pe care am pus hartie de copt, turnam jumate din compozitie. Presaram deasupra stafidele. Peste stafide, am pus o lingura de cacao in ploaie


In compozitia ramasa, punem lingura de cacao ramasa si omogenizam usor. Turnam compozitia cu cacao, peste cea din tava. Deasupra presaram arahide.


Dam tava la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 25-30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

anca_rm 1

31.05.2017, 09:26

da , o cana de faina

oanapl 1

01.06.2017, 19:33

Delicios!

Rahela Velicu 1

14.06.2017, 11:19

Minunat!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ORIFLAME ( arabeasca )