Briose cu fructe uscate

de laylalala in Prajituri, 1 Feb 2011 | 3348 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 70 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 60 gr unt topit
  • 100 gr faina
  • 1 lingurita parf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 100 gr coji de portocala confiata
  • 50 gr stafide
  • 100 ml lapte
  • 80 ml lichior de cafea
  • 40 gr faina
  • Pentru glazura
  • 200 gr unt, la temperatura camerei
  • 250 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 2 linguri din amestecul lapte + lichior
  • colorant alimentar (optional)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu fructe uscate:

1.       Incinge cuptorul la 180˚C.

2.       Pentru umplutura, pune la fiert laptele cu lichiorul de cafea apoi ia de pe foc si adauga fructele uscate.Lasa-le sa stea la inmuiat 10-15 minute apoi strecoara-le pastrand 2 linguri de lichid.Amesteca fructele uscate cu 40 gr faina

3.       Pentru briose, amesteca 100 gr faina cu praful de copt si sarea.Intr-un bol bate ouale cu zaharul si esenta de rom. Incorporeaza untul topit urmat de ingredientele uscate. Inglobeaza fructele uscate. Imparte aluatul in 12 forme de briose si da la copt 15-25 minute. Lasa briosele sa se raceasca complet.

4.       Pentru glazura bate untul cu zaharul pudra si cele 2 linguri de lichid pastrat. Adauga colorant alimentar (optional). Decoreaza briosele cu glazura si decoreaza dupa imaginatie.

 

RETETA IN IMAGINI

Briose cu fructe uscate-0
Briose cu fructe uscate-1
Briose cu fructe uscate-2
Briose cu fructe uscate-3
Briose cu fructe uscate-4
Briose cu fructe uscate-5
Briose cu fructe uscate-6

COMENTARII (21)

alinut

alinut 1

02.02.2011, 19:00

arata asa de bine

mamidesara

mamidesara 1

02.02.2011, 23:55

nu ma incanta deloc colorantul ala, desi reteta e faina

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

19.02.2012, 13:13

ce superbe sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!