Briose cu fructe uscate

de laylalala in Prajituri, 1 Feb 2011 | 3551 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 70 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 60 gr unt topit
  • 100 gr faina
  • 1 lingurita parf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 100 gr coji de portocala confiata
  • 50 gr stafide
  • 100 ml lapte
  • 80 ml lichior de cafea
  • 40 gr faina
  • Pentru glazura
  • 200 gr unt, la temperatura camerei
  • 250 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 2 linguri din amestecul lapte + lichior
  • colorant alimentar (optional)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu fructe uscate:

1. Incinge cuptorul la 180˚C.


2. Pentru umplutura, pune la fiert laptele cu lichiorul de cafea apoi ia de pe foc si adauga fructele uscate.Lasa-le sa stea la inmuiat 10-15 minute apoi strecoara-le pastrand 2 linguri de lichid.Amesteca fructele uscate cu 40 gr faina


3. Pentru briose, amesteca 100 gr faina cu praful de copt si sarea.Intr-un bol bate ouale cu zaharul si esenta de rom. Incorporeaza untul topit urmat de ingredientele uscate. Inglobeaza fructele uscate. Imparte aluatul in 12 forme de briose si da la copt 15-25 minute. Lasa briosele sa se raceasca complet.


4. Pentru glazura bate untul cu zaharul pudra si cele 2 linguri de lichid pastrat. Adauga colorant alimentar (optional). Decoreaza briosele cu glazura si decoreaza dupa imaginatie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

alinut 1

02.02.2011, 19:00

arata asa de bine

mamidesara 1

02.02.2011, 23:55

nu ma incanta deloc colorantul ala, desi reteta e faina

Angelina_Elena 1

19.02.2012, 13:13

ce superbe sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose perfecte.