Placinta cu iaurt si stafide

de Valyvalentyna in Dulciuri, 21 Feb 2015 | 7038 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta;
  • 1 pachet unt;
  • 100 gr stafide;
  • 1 kg iaurt;
  • 5 linguri gris;
  • coaja rasa de la 2 portocale;
  • 1 esenta rom si 1 de vanilie
  • 5-6 linguri de zahar;
  • un praf de sare;
  • 8 oua;
  • 5 linguri de smantana si 2 oua pt. uns;
  • zahar pudra.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt si stafide:

Pentru inceput am uns tava cu unt topit si am intins 4 foi de placinta pe care le ungem si pe ele cu unt apoi turnam sau punem cu polonicul din compozitia de iaurt preparata astfel:


Batem bine cele 8 oua iar iaurtul il amestecam bine cu aromele, grisul si zaharul apoi turnam peste ouale batute si omogenizam bine compozitia pe care apoi pun din ea peste foile unse cu unt cam 4 polonice si apoi presaram stafide si repetam operatiunea pina terminam foile de placinta si compozitia de iaurt. La final cind am terminat batem cele 2 oua si le amestecam cu smantana si punem deasupra peste foile de placinta (o taiati inainte de a o baga la cuptor).


Bagam placinta la cuptorul preincalzit la 180 de grade si o lasam pina se rumeneste frumos. Dupa ce placinta s-a copt o scoatem din cuptor si presaram zahar pudra deasupra

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Teo 1

21.02.2015, 20:26

Interesanta, dar eu cautam branza!

Rocsi 1

21.02.2015, 22:17

Nu refuz o bucatica!

Gherca Daniela 1

22.02.2015, 15:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si iaurt