Placinta cu iaurt si stafide

de Valyvalentyna in Dulciuri, 21 Feb 2015 | 7190 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta;
  • 1 pachet unt;
  • 100 gr stafide;
  • 1 kg iaurt;
  • 5 linguri gris;
  • coaja rasa de la 2 portocale;
  • 1 esenta rom si 1 de vanilie
  • 5-6 linguri de zahar;
  • un praf de sare;
  • 8 oua;
  • 5 linguri de smantana si 2 oua pt. uns;
  • zahar pudra.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt si stafide:

Pentru inceput am uns tava cu unt topit si am intins 4 foi de placinta pe care le ungem si pe ele cu unt apoi turnam sau punem cu polonicul din compozitia de iaurt preparata astfel:


Batem bine cele 8 oua iar iaurtul il amestecam bine cu aromele, grisul si zaharul apoi turnam peste ouale batute si omogenizam bine compozitia pe care apoi pun din ea peste foile unse cu unt cam 4 polonice si apoi presaram stafide si repetam operatiunea pina terminam foile de placinta si compozitia de iaurt. La final cind am terminat batem cele 2 oua si le amestecam cu smantana si punem deasupra peste foile de placinta (o taiati inainte de a o baga la cuptor).


Bagam placinta la cuptorul preincalzit la 180 de grade si o lasam pina se rumeneste frumos. Dupa ce placinta s-a copt o scoatem din cuptor si presaram zahar pudra deasupra

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Teo 1

21.02.2015, 20:26

Interesanta, dar eu cautam branza!

Rocsi 1

21.02.2015, 22:17

Nu refuz o bucatica!

Gherca Daniela 1

22.02.2015, 15:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere