Briose cu ricotta si mar

de retetele_tinei in Dulciuri, 27 Dec 2015 | 501 vizualizari

 

Despre aceasta reteta de Briose cu ricotta si mar, vreau sa va spun ca este o reteta foarte pufoasa, cu un gust puternic de lapte ( pe care de altfel il si ador), ideala mai aes pentru copii...al meu e inebunit, dupa genul acesta de prajiturele de altfel!! :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana si jumatate de faina ( 1 cana = 240g )
  • 1/2 cana zahar
  • 250 g ricotta
  • 2/3 cana lapte
  • 40 g unt
  • 2oua
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • suc de la jumatate de lamaie
  • 2 mere mari
  • 1 lingurita unt
  • 1 linguirta zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ricotta si mar:

Prima data, taiati merele cubulete.


Puneti la topit, lingurita de unt impreuna cu lingurita de zahar, iar cand acestea s-au topit, adaugati merele si amestecati bine.


Lasati pe foc pt 10 minute, pana cand merele prind o culoare aurie. Cand merele sunt gata, presarati scortisoara si zeama de lamaie si amestecati bine, apoi lasati sa se raceasca.


Cat merele se racesc, pregatiti aluatul. Puneti faina intr-un bol si adaugati peste ea praful de copt, sarea, zaharul si coaja de lamaie.


In alt bol puneti ricotta, ouale, unul, uleiul, vanilia, laptele si amestecati bine.


Puneti ricotta cu celelalte ingrediente peste faina.


Amestecati bine toate ingredientele, iar peste aluatul rezultat puneti merele reci.


Intr-o tava speciala de muffins, puneti forme da hartie si umpleti hartiutele pt muffins de jumatate.


Dati tava la cuptor, pt 25-30 minute, atunci cand prajiturelele vor prinde o culoare aurie.


Se servesc reci...enjoy:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ricotta si mar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (5)

Rocsi 1

27.12.2015, 18:17

miki_a 1

28.12.2015, 23:42

Andreea Caroline 1

30.12.2015, 18:02

Le voi incerca si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Pariziene