Briose cu ricotta si mar

de retetele_tinei in Dulciuri, 27 Dec 2015 | 797 vizualizari

 

Despre aceasta reteta de Briose cu ricotta si mar, vreau sa va spun ca este o reteta foarte pufoasa, cu un gust puternic de lapte ( pe care de altfel il si ador), ideala mai aes pentru copii...al meu e inebunit, dupa genul acesta de prajiturele de altfel!! :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana si jumatate de faina ( 1 cana = 240g )
  • 1/2 cana zahar
  • 250 g ricotta
  • 2/3 cana lapte
  • 40 g unt
  • 2oua
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • suc de la jumatate de lamaie
  • 2 mere mari
  • 1 lingurita unt
  • 1 linguirta zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ricotta si mar:

Prima data, taiati merele cubulete.


Puneti la topit, lingurita de unt impreuna cu lingurita de zahar, iar cand acestea s-au topit, adaugati merele si amestecati bine.


Lasati pe foc pt 10 minute, pana cand merele prind o culoare aurie. Cand merele sunt gata, presarati scortisoara si zeama de lamaie si amestecati bine, apoi lasati sa se raceasca.


Cat merele se racesc, pregatiti aluatul. Puneti faina intr-un bol si adaugati peste ea praful de copt, sarea, zaharul si coaja de lamaie.


In alt bol puneti ricotta, ouale, unul, uleiul, vanilia, laptele si amestecati bine.


Puneti ricotta cu celelalte ingrediente peste faina.


Amestecati bine toate ingredientele, iar peste aluatul rezultat puneti merele reci.


Intr-o tava speciala de muffins, puneti forme da hartie si umpleti hartiutele pt muffins de jumatate.


Dati tava la cuptor, pt 25-30 minute, atunci cand prajiturelele vor prinde o culoare aurie.


Se servesc reci...enjoy:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ricotta si mar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

27.12.2015, 18:17

miki_a 1

28.12.2015, 23:42

Andreea Caroline 1

30.12.2015, 18:02

Le voi incerca si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dovleac umplut