Placinta cu mere

de adry88 in Prajituri, 14 Oct 2011 | 5756 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar zahar
  • 2 lingurite de otet
  • 1 praf de copt
  • 1/2 apa minerala
  • coaja de lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • UMPLUTURA
  • 1 kg mere
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri de zahar
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Stingem praful de copt in otet. Amestecam toate ingredientele, adaugam faina treptat, (amestecand cu lingura cat putem) si framantam cu mana pana obtinem o compozitie care sa nu sa se lipeasca. Formam o bila, o infasuram in folie alimentara si dam la frigider o ora.

Spalam merele, le dam prin razatoare, le punem intr-o oala si adaugam uleiul, zahar si punem pe foc amestecand pana se inmoaie merele. Oprim focul si adaugam scortisoara dupa gust.

Impartim coca in 2, luam cate o bucata si intidem cate o foaie. Asezam in tava unsa si tapetata cu faina, prima foaie, adaugam merele, a-2 foaie si dam la cuptor. Lasam sa se raceasca in tava dupa care pudram cu zahar si putem sa o proportionam

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Cris2711 1

14.10.2011, 18:07

clar ca e tare buna

danakarin 1

14.10.2011, 23:59

arata super, dar n-am vazut eu bine?? cita faina???

Kori 1

16.10.2011, 23:17

arata foarte bine, asa o face si mama prajitura cu mere

COMENTEAZA

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu rabarbar