Placinta cu mere

de gaby_duceag in Dulciuri, 14 Ian 2012 | 10836 vizualizari

 

Mai mare dragu' sa-ti vezi puii papand cu pofta din deserturile pe care le prepari.
Am zis-o nu de mult si-o repet. Voi lasa deoparte pentr-o vreme deserturile cu creme, torturile, ciocolata ,- pe care le mancam mai mult eu, sotul si micuta refuzand in marea majoritate a timpului, doar Danut tinandu-mi compania :)), optand pentru "ceva bun" cu branzica, mar (sau alte fructe), sau preparate gen chec, placinte, cornuri ,muffins sau briose....

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 550-600 gr faina
  • 100 gr unt
  • 250 ml lapte
  • un ou
  • sare
  • 3 linguri zahar
  • drojdie 25 gr
  • 2 lg ulei
  • coaja rasa de portocale- o lingurita
  • sare

Umplutura

  • 7-8  mere potrivite ca marime
  • 50 gr unt
  • 4 lg zahar
  • un plic zahar vanilat
  • o lingura esenta rom
  • un ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Aluat.

Punem intr-un vas faina. Farmam cu mana drojdia, o adaugam peste faina , apoi punem zaharul, coaja de portocala, oul usor batut si putina sare mare.

Intr-un ibric punem laptele in care punem untul taiat cubulete.

Punem ibricul la foc si incalzim usor. (nu il infierbantati, veti opari faina si drojdia si nu va mai creste aluatul, trebuie sa fie doar caldut).

Incepem sa adaugam putin cate putin peste faina, omogenizand. Framantam aluatul timp de 10 minute.

In functie de tipul de faina folosit mai adaugam dupa caz lapte caldut sau faina pana obtinem un aluat potrivit de tare, usor maleabil si nelipicios.

In timp ce framantam adaugam si uleiul.

Ungem aluatul cu putin ulei, acoperim bolul cu-n servet curat si il lasam la loc caldut pentru cel putin o ora.



Spalam si curatam merele. Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Punem intr-un vas cu fund dublu untul impreuna cu zaharul si esenta.

Amestecam pana se dilueaza zaharul apoi adaugam marul ras.

Lasam la foc mic, amestecand din cand in cand , pana ce scade zeama lasata de mere .(undeva la 10 minute)



Nu lasati zeama, riscati sa se scurga in aluat si sa ramana necopt .Trebuie sa fie o umplutura doar usor umeda.(a se vedea in foto)



Impartim aluatul in doua. La fel si umplutura .

Pe blatul de lucru infainat intindem aluatul in forma de dreptunghi.(de 4-5 mm grosime)

Ochiometric il impartim in trei pe lungime (fara a-l taia)

Partile laterale le crestam (din centimetru in centimetru) .

Punem pe partea din mijloc umplutura apoi incepem sa trecem fasiile de pe laterale peste umplutura, in forma de x alternand fasiile, odata din stanga, odata din dreapta.



La final ungem cu ou batut, le mutam in tava tapetata cu hartie pentru copt si le mai lasam 30 min. la loc cald.



Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem placinta pana se rumeneste frumos.

In cuptorul meu "buclucas" o las la mijloc pana ce creste si prinde usor culoare pe laterale apoi o mut pe treapta de sus a aragazului si-o las pana se rumenesc placintele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

Angelina_Elena 1

26.09.2012, 19:43

am salvat reteta!Arata super!

olivee 1

26.09.2012, 21:00

super

Valclaudia 1

30.12.2012, 14:58

mama, cum arata! Am s-o trec la favorite, candva am sa incerc reteta ta.... Bravo Gabita!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere de post