Placinta cu mere

de RuxyRux in Prajituri, 20 Aug 2012 | 3905 vizualizari

 

Deliciu...curat si bineee insiropat, e inca fierbinte cine doreste ...cine pofteste?

 

INGREDIENTE

  • 12 foi de placinta( dintr-un pachet)
  • 12 mere mari
  • 1 cana si jumatate de zahar brun
  • o cana si jumatate de apa
  • o lingura plina de scortisoara
  • vanilie
  • 100 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Merele se rad si se amesteca cu scortisoara.


Apa se pune intr-un ibric si se da un clocot impreuna cu zaharul, vanilia si untul.


Se iau cate doua foi si le vom umple cu mere din belsug aproape pe toata suprafata, apoi le rulam. Ne vor iesi sase suluri pe care le asezam in tava tapetata daca se poate cu unt si faina. daca veti proceda cum am facut eu( am pus foaie de copt) veti avea de furca cu desprinderea placintei din tava( foaia se va inmuia foarte tare indiferent de calitatea ei. Am mai patit asta nu e prima data si tot nu m-am invatat minte...LOL! Turnam siropul fierbinte usor deasupra.


Coacem placinta la 180 de grade pentru 40 de minute.


O scoatem si o servim dupa dorinta. E minunata!

 

TIPS-URI

1

Daca faceti placinta de post inlocuiti untul cu unt de cocos

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (60)

RuxyRux 1

22.08.2012, 18:44

Multumesc Mirelusa!

portiadelumina 1

28.08.2012, 22:18

Asta da plăcintă cu mere . Că-s unele care n-au decât foi, că merele-s prin lăzi şi rafturi

RuxyRux 1

29.08.2012, 22:38

Multumesc asa-mi place cu toate merele din copac in ea! Multumesc de vizita deosebita si de aprecieri Padre!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake rece cu ciocolata si visine

de oanapl 6

ieri la 22:50

Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

de Rocsi 9

ieri la 20:21

Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii

de vasimur 2

ieri la 19:09

Suc de mere dupa reteta veche

de Ksenya 4

ieri la 17:36

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere de post