Placinta cu mere

de Copiosus in Prajituri, 13 Feb 2013 | 3275 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 300 g. faina
  • 200 g. margarina
  • 150 g. zahar
  • un ou
  • jumatate lingurita sare
  • o lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 2 linguri gem ( eu am pus de piersici)
  • 5-6 mere
  • 3 linguri zahar
  • o lingura gris
  • 1/2 - 1 lingurita scortisoara, in functie de preferinte.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu zaharul, sarea si praful de copt. Se adauga oul si margarina taiata in bucati, amestecandu-le pe toate, cu varful degetelor, pana se incorporeaza toata faina. Se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini, se infasoara in folie transparenta si se pune in frigider unde se lasa macar 30 min.


Intre timp se curata merele, se dau pe razatoare si se calesc putin impreuna cu zaharul. Ca sa nu se coloreze,se pot adauga cateva picaturi de zeama de lamaie. Dupa ce se ia de pe foc,se adauga grisul si scortisoara. Gemul se incalzeste usor,ca sa fie mai moale si mai usor de intins.


Dupa ce a stat la rece,aluatul se scoate pe blatul de lucru,infainat,se ia trei sferturi din el si se intinde. Ca sa fie mai usor,se intinde direct pe foaia de copt,dupa care se pune in tava. Eu am folosit una rotunda,de 28 cm. Peste aluat se pune gemul,care se intinde si peste se adauga merele. Din aluatul ramas se intinde o foaie din care se taie fasii si se face grilajul ce se aseaza peste mere.


Se introduce la cuptor, la foc potrivit,pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra. Am uitat sa ma uit la ceas :) , dar cred ca am lasat-o in jur de o ora.


Se lasa sa se raceasca inainte de a taia placinta. La servire,se poate presara zahar pudra peste felie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

mamaieelena 1

13.02.2013, 23:21

Copiosus 1

14.02.2013, 10:02

Multumesc

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:32

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere