Placinta cu mere

de papabundetot in Prajituri, 16 Iun 2013 | 2875 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente umplutura:
  • 3 kg mere zemoase
  • 4-5 linguri zahar
  • 50 gr unt
  • 20 gr ulei de cocos
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara
  • nucsoara
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Zeama de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Intr-o cratita mai mare (care sa cuprinda toate merele rase) se pune untul si uleiul de cocos la incalzit,apoi adaugam zaharul tos si cel vanilat si il lasam un pic sa se caramelizeze


Merele se curata de coaja, se spala si se dau apoi pe razatoare si stoarcem peste ele zeama de lamaie si pentru aroma si pentru ca merele oxideaza repede. Se storc bine de suc si se aseaza apoi in cratita pusa in prealabil la foc potrivit. Se lasa merele pe foc cam 15 minute pana se inmoaie, adaugam peste ele, scortisoara si nucsoara, amestecam bine si cand sunt suficient de moi si zaharul s-a topit integral le luam de pe foc si le dam deoparte sa se raceasca.


Eu am folosit la aceasta reteta aluat foietaj cumparat,dar cine doreste si are timp il poate face acasa.


Dupa ce merele s-au racit suficient le asezam pe aluat in ce forme si feluri doriti in functie de inventivitatea fiecaruia si se unge aluatul cu un ou batut bine. Se aseaza in tava si se da la cuptor la foc mic pentru 30-35 minute la foc mic,pana cand auatul s-a copt si a prins o culoare frumoasa aurie. Se scoate apoi placinta,se la a sa se raceasca si se serveste cu pofta dar…in cantitati rezonabile!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

_Alina_ 1

17.06.2013, 10:58

Sim0na 1

17.06.2013, 14:08

delicioasa!

Corinuta 1

17.06.2013, 15:48

tare buna, eu servesc placinta calda cu un glob de inghetata langa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si migdale