Placinta cu mere

de papabundetot in Prajituri, 16 Iun 2013 | 3164 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente umplutura:
  • 3 kg mere zemoase
  • 4-5 linguri zahar
  • 50 gr unt
  • 20 gr ulei de cocos
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara
  • nucsoara
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Zeama de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Intr-o cratita mai mare (care sa cuprinda toate merele rase) se pune untul si uleiul de cocos la incalzit,apoi adaugam zaharul tos si cel vanilat si il lasam un pic sa se caramelizeze


Merele se curata de coaja, se spala si se dau apoi pe razatoare si stoarcem peste ele zeama de lamaie si pentru aroma si pentru ca merele oxideaza repede. Se storc bine de suc si se aseaza apoi in cratita pusa in prealabil la foc potrivit. Se lasa merele pe foc cam 15 minute pana se inmoaie, adaugam peste ele, scortisoara si nucsoara, amestecam bine si cand sunt suficient de moi si zaharul s-a topit integral le luam de pe foc si le dam deoparte sa se raceasca.


Eu am folosit la aceasta reteta aluat foietaj cumparat,dar cine doreste si are timp il poate face acasa.


Dupa ce merele s-au racit suficient le asezam pe aluat in ce forme si feluri doriti in functie de inventivitatea fiecaruia si se unge aluatul cu un ou batut bine. Se aseaza in tava si se da la cuptor la foc mic pentru 30-35 minute la foc mic,pana cand auatul s-a copt si a prins o culoare frumoasa aurie. Se scoate apoi placinta,se la a sa se raceasca si se serveste cu pofta dar…in cantitati rezonabile!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

_Alina_ 1

17.06.2013, 10:58

Sim0na 1

17.06.2013, 14:08

delicioasa!

Corinuta 1

17.06.2013, 15:48

tare buna, eu servesc placinta calda cu un glob de inghetata langa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si nuci caramelizate