Placinta cu mere

de adela_64 in Prajituri, 20 Oct 2014 | 3090 vizualizari

 

Ce poate fi mai placut decat aroma desavarsita a merelor coapte intr-o dupa-amiaza mai friguroasa de toamna. Am sa va prezin acum o reteta de placina care se topeste in gura, iar pailele gustative vor topai de incantare !

 

INGREDIENTE

  • Umplutura :
  • 4 kg. de mere
  • 200 g. unt
  • 100 g. zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • 1 lingurita cu scortisoara
  • un praf de sare
  • Aluat :
  • 200 g. unt
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • un pachet praf de copt
  • 4 cani de faina
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Pregatim mai intai umplutura. Se spala merele, taiati-le in 4, scoateti semintele si dati-le prin razatoare stropindu-le cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze. Intr-o cratita cu fundul mai gros topim untul, se adauga merele rase si stoarse bine, se pune zaharul si lamaia si se lasa sa se caleasca cam 10 minute. Nu insistati cu calitul ! Dati deoparte sa se raceasca.


Pregatim aluatul. Se topeste untul. Sa nu fie fierbinte. Se pune intr-un bol, iar peste el se pune zaharul si cele trei oua, se amesteca cu o furculita, apoi incepem sa adaugam faina amestecata cu praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat catifelat care sa nu se lipeasca de maini. Mai adaugati putina faina daca este cazul.


Lasati-l sa se odihneasca vreo 30 de minute, dupa care-l taiati in trei bucati. Luati prima parte de aluat si o intindeti cu sucitorul dandu-i o foarma dreptunghiulara cu latura de 25 x 32 (atat are tava mea, e o tava destul de mare). Ajutati-va de faina ca sa nu se lipeasca de suprafata de lucru. Dupa ce ati adus-o la dimensiunea dorita rulati-o pe sucitor si puneti-o in tava. Taiati usor surplusul de aluat de pe margini. Puneti jumatate din mere, nivelati frumos si pregatiti urmatoarea foaie peste care puneti cealalta jumatate de mere si apoi ultima foaie, dati la cuptor la 160 de grade pentru aproximativ 1 ora pana se rumeneste frumos.


Se lasa sa se raceasca, se taie in bucati potrivite, se pudreaza cu zahar si se serveste cu pacere!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Corinuta 1

21.10.2014, 16:44

Foarte buna prajiturica!

babi5 1

24.10.2014, 19:01

tanyapatap 1

23.12.2014, 16:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si gris