Placinta cu mere

de danadanutza23 in Dulciuri, 17 Mar 2016 | 689 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 KG DE MERE
  • SCORTISOARA
  • PT FOI :
  • 200 GR UNT
  • 1 ESENTA DE ROM
  • 1 CEASCA DE LAPTE
  • 2 OUA
  • 200GR ZAHAR
  • 1 PRAF DE COPT
  • 1 ZAHAR VANILAT
  • FAINA 800 GR
  • 2 LINGURI DE GRIS

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

SPALAM MERELE LE SCOATEM MIJLOCUL SI LE RADEM EU LE-AM BAGAT LA ROBOT DUPA CE SUNT RASE LE AMESTECAM CU SCORTISOARA SI ZAHAR DACA E NEVOIE SI VREM MAI DULCE EU DE OBICEI LE PUN INTR-O SITA PANA FAC FOILE SA SE MAI SCURGA ZEAMA SI INAINTE SA LE PUN PESTE FOI LE SCURG SI LE AMESTEC CU CELE 2 LINGURI DE GRIS.


PENTRU FOI SE FREACA BINE UNTUL CU ZAHARUL, ZAHARUL VANILAT, ESENTA DE ROM, LAPTELE (IN LAPTELE CALDUT DIZOLVAM PRAFUL DE COPT) CAND TOATA COMPOZITIA ESTE OMOGENA ADAUGAM TREPTAT FAINA SI AMESTECAM PANA ALUATUL AJUNGE LA O CONSISTENTA DESTUL DE TARE CAT SA O PUTEM INTINDE CU SUCITORUL LASAM ALUATUL 20 DE MIN SA SE ODIHNEASCA.


LUAM O TAVA O UNGEM CU UNT SI O TAPETAM CU FAINA PUNEM O FOAIE DE ALUAT O INTELAM DIN LOC IN LOC CU O FURCULITA PUNEM MERELE SI CEALALTA FOAIE SI PE ACEASTA O INTEPAM DIN LOC IN LOC CU FURCULITA SI O DAM LA CUPTOR (CARE A FOST LASAT LA INCALZIT).


SE LASA APROX. 45 MINUTE DAR DIN CAND SE MAI VERIFICA CU SCOBITOAREA.


CAND E GATA SE PUDREAZA CU ZAHAR VANILAT.


POFTA BUNA!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si migdale