Placinta cu mere - Apple pie

de Corinuta in Prajituri, 11 Noi 2012 | 8163 vizualizari

 

Am vazut reteta pe un site unguresc si mi-a placut cum arata, apoi cumva, cu google translate am reusit sa pricep ce contine, asa ca am ''comis-o''.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 2 linguri miere
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • 150 g unt

Pentru umplutura:

  • 6 mere
  • 3 oua
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingura suc de lamaie

In plus: unt pentru uns tava si boabe de fasole pentru pus pe aluat ca si greutate.

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere - Apple pie:

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta impreuna cu 2 linguri de apa rece. Se da aluatul la frigider pentru 30 de minute.

Se unge o forma de tort cu unt. Lasam deoparte o cincime din aluat, iar cu restul se intinde o foaie rotunda care sa acopere forma de tort si sa ramana si o margine de 2-3 cm (la mine partea asta a fost cam ''tricky'' pentru ca Eliza se tot joaca cu sucitorul si nu l-am mai gasit asa ca am intins cu mainile :D). Se aseaza foaia de aluat in tava, se inteapa cu furculita din loc in loc si se mai da la frigider inca 20 de minute.

Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se pune peste aluat hartie de copt si boabe de fasole sau ce aveti pe-acasa, apoi se coace 10 minute.

Merele spalate si curatate se taie in felii de aproximativ 1 cm grosime, se stropesc cu zeama de lamaie. Se mixeaza 2 oua cu frisca, zaharul si zaharul vanilat. Peste aluat se aseza feliile de mere si se toarna amestecul cu oua peste ele. Din aluatul ramas se intind cateva fasii si se aseaza deasupra sub forma unui grilaj. Se unge placinta cu oul ramas si se da la cuptor pentru inca 20 de minute. Dupa ce se raceste se presara deasupra zahar praf.

Suna putin cam complicat, dar sa stiti ca e foarte buna si merita efortul! 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere - Apple pie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere cu foi de gris