Placinta cu mere (de post)

de kamy in Dulciuri, 25 Noi 2010 | 20868 vizualizari

 

de obicei placinta asta nu poposea in tava mai mult de 12 ore,dar pt.ca Nicu nu e cu noi,mai am si pt.voi.........

 

INGREDIENTE

  • 2 kg.mere (sau mai putine...mai multe...cate aveti)
  • 1 pachet de margarina
  • 2 lg.otet
  • 2 lg.apa
  • 380-400 gr.faina
  • 1 pahar zahar(si mai mult daca-s merele acre)
  • gris,scortisoara
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere (de post):

Singurul inconvenient e ca aluatul trebuie sa stea de seara pana dimineata in frigider.


Se pune intr-un castron de plastic(mediu spre mic),margarina moale,otetul,apa,putina sare,faina(pt inceput 350 gr.)si se framanta bine cu mana pana nu se mai lipeste.Se formeaza o bila pe care o acoperim cu folia de la margarina si o dam la frigider pana a doua zi.


A doua zi se curata merele,se dau prin razatoarea mare,se pun intr-un castron si se presara peste 1 pahar de zahar,amestecandu-se.


Se scoate aluatul din frigider,se imparte in 2 si cu facaletul pe blatul infainat, se intinde o foaie cat e tava in care faceti placinta(eu o fac in tava de la aragaz).Se tapeteaza tava cu putina margarina si faina(eu o ung cu ce a mai ramas pe folia de la margarina)si se intinde foaia presarand peste putin gris.


Merele le stoarcem dar nu ff bine si le intindem uniform peste foaia de aluat,dupa care presaram iara gris si scortisoara.


Intindem cealalta foaie pe care o punem peste mere si o intepam cu o furculita cat putem de des.


Introducem tava in cuptorul incins,la foc mic, pana aluatul capata o culoare maroniu deschis.(eu am lasat-o 40 min,dar asta depinde de cuptorul fiecareia)


Cand s-a copt scatem tava din cuptor si pudram cu zahar placinta.(cand fac zaharul pudra eu adaug si 2-3 plicuri de zahar vanilat)


Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

lg=lingura

2

puteti folosi ce margarina doriti...eu de obicei folosesc Unirea

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (62)

kamy 1

30.11.2010, 21:05

...ms

Oana 1

30.11.2010, 22:18

Arata super placintica Si foaia arata suuuper

kamy 1

30.11.2010, 22:47

oana...nu ai cum sa dai gres daca o faci in tava de la aragazasa subtire iese foaia....si mere cat incapeazi iara am facut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Churros