Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult
Am gasit de curand aceasta reteta, care este minunata, are foile fragede, nici nu zici ca-i de post, asa ca v-o recomand cu incredere.
Sursa http://www.laurasava.ro/2011/04/13/prajitura-cu-mere/
Se framanta faina cernuta, impreuna cu margarina taiata cubulete, se adauga apoi zaharul, sarea, praful de copt si apa calduta.
Se framanta energic pana aluatul devine unul moale, nelipicios ( nu trebuie sa iasa tare, ci doar sa nu se mai lipeasca de degete ).
Dam aluatul la frigider 30 de minute, invelit in folie alimentara.
Intre timp pregatim merele: le dam pe razatoare, dupa care le punem intr-o oala impreuna cu zaharul si scortisoara si le lasam pana scade tot sucul.
Dupa cele 30 de minute de stat la frigider, scoatem aluatul si il impartim in 2 parti egale.
Se intinde prima foaie pe masa de lucru data cu faina, iar cu ajutorul sucitorului o mutam in tava, punem 2-3 linguri de gris deasupra, peste care turnam merele calite si punem cealalta foaie, pe care o intepam cu furculita din loc in loc.
Dam la cuptorul preincalzit 30 - 35 de minute, la foc potrivit.
Dupa ce s-a racit, se pudreaza cu zahar si se taie, asta daca mai aveti rabdare :D eu una niciodata nu rezist sa nu gust placintele cat sunt fierbinti :))
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult