Placinta cu mere (de post)

de GeorgiG in Prajituri, 6 Mai 2016 | 1380 vizualizari

 

Inspirata de la Moni-alex.Foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina
  • 340 g faina
  • 100 ml apa minerala care includ si o lingura de otet
  • un praf de sare
  • 2 kg mere
  • 150 g zahar
  • scortisoara dupa gust
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • cateva linguri pesmet
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere (de post):

Cernem faina intr-un vas.Adaugam apa minerala amestecata cu o lingura de otet.Apa impreuna cu otetul trebuie sa fie 100 ml.Adaugam praful de sare si incepem sa amestecam usor adaugand treptat si margarina moale,nu topita.Framantam bine pana obtinem un aluat omogen.Invelim aluatul in folie si introducem la rece.Eu l-am lasat peste noapte.

Eu am facut placinta in tava mare a aragazului si a fost nevoie de doua foi.Le-am facut separat .

Curatam merele de coaja, le dam pe razatoare si le calim pe foc impreuna cu zaharul pana nu mai sunt zemoase.Lasam merele sa se raceasca,apoi adaugam si scortisoara.

Intindem prima foaie si o asezam in tava in care am pus hartie de copt.Peste foaie presaram pesmetul, apoi merele calite si la final a doua foaie.

Daca faceti placinta intr-o tava mai mica ,impartiti aluatul in 2 si intindeti doua foi, si folositi mere mai putine(1kg-1,5 kg).

Portionam placinta ,presaram putin zahar vanilat,intepam din loc in loc cu furculita si introducem tava in cuptorul incins pana se rumeneste frumos, aproximativ 50 de minute.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu mere (de post)-0
Placinta cu mere (de post)-1
Placinta cu mere (de post)-2
Placinta cu mere (de post)-3
Placinta cu mere (de post)-4
Placinta cu mere (de post)-5
Placinta cu mere (de post)-6
Placinta cu mere (de post)-7
Placinta cu mere (de post)-8
Placinta cu mere (de post)-9
Placinta cu mere (de post)-10

COMENTARII (12)

marcela1979

marcela1979 1

07.05.2016, 19:42

Rocsi

Rocsi 1

07.05.2016, 20:08

Asa bunatate vreau si eu!

GeorgiG

GeorgiG 1

12.05.2016, 13:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!