Placinta cu mere si blat cu unt

de Constelatialeu in Dulciuri, 20 Ian 2017 | 12103 vizualizari

 

M-am inspirat de la Jamila, imi este tare draga fata asta cu maini de aur si glas de papusa....

 

INGREDIENTE

  • Pt.aluat
  • 250 unt
  • 650 g faina
  • 200 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 200 g smantana grasa
  • 10 g praf de copt
  • un praf de sare
  • Pt. umplutura
  • 1,5 kg mere
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si blat cu unt:

Mai intai, am pregatit umplutura. Am curatat de coaja merele si le-am dat pe razatoarea mare, apoi le-am pus in tigaia wok, am adaugat zaharul si le-am lasat sa se caleasca pana a scazut toata zeama, la final, am adaugat scortisoara. Le-am lasat sa se raceasca, cat timp am facut aluatul.

Aluat : Untul la temperatura camerei, l-am taiat cubulete, am adaugat zaharul si am mixat bine, apoi am adaugat cele 2 oua si smantana si am continuat sa mixez, la final am adaugat faina si praful de copt. Am rasturnat aluatul pe blatul de lucru infainat si am framantat bine, pana am obtinut un aluat nelipicios. L-am impartit in doua, am intins o foaie. Intr-o tava, cu dimensiunile de 35/25, am pus hartie de copt si apoi am asezat foaia intinsa, am intepat-o cu o furculita si am intins merele calite, Pentru ca-mi place sa ma joc, a doua foaie n-am mai intins-o, am facut impletituri de cate trei si am pus deasupra merelor calite, asa cum se vede in imagine. Am dat tava la cuptor pentru cca 35-40 min, pana incepe sa se rumeneasca frumos. Am scos tava din cuptor, am lasat-o sa se raceasca putin si apoi am portionat-o si pudrat-o cu zahar. Restul de aluat ramas, l-am transformat in cornulete umplute cu gem si nuca. Un deliciu, este un aluat atat de fraged si gustos, se topeste in gura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si blat cu unt" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Invartita cu nuca