Placinta cu mere si dulceata de gutui, de post

de Merisor in Prajituri, 28 Mar 2014 | 17541 vizualizari

 

Am facut aceasta placinta pentru mama mea care tine tot postul si merita ceva bun.
Este foarte aromata si delicioasa!

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 250 ml ulei
  • 250 ml apa minerala
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • 800 gr faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Pentru umplutura:

  • 800 gr mere razuite
  • 400 gr dulceata de gutui
  • 2 linguri gris
  • 1 lingurita scortisoara
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si dulceata de gutui, de post:

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem sa incorporam treptat faina.

Va iesi un aluat cam sfaramicios si nu prea tare.

Lasam aluatul sa se odihneasca 10-15 minute, dupa care il impartim in doua, o parte mai mare, pe care o vom intinde in tava si una mai mica, pe care o vom intinde deasupra umpluturii.

Pentru umplutura, dam merele pe razatoare si le vom cali putin pe foc pana isi schimba culoarea si se formeaza sirop, apoi stingem focul si adaugam grisul si scortisoara.

Lasam merele sa se raceasca apoi le vom amesteca cu dulceata de gutui.

Intindem prima foaie de aluat in tava tapetata cu hartie de copt( eu am folosit o tava de 30/40 cm), asezam peste ea, uniform, compozitia cu mere si gutui, apoi intindem deasupra cealalta foaie de aluat.

Dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade pana se rumeneste frumos.

Portionam placinta cand se raceste si o pudram cu zahar.

Spor si pofta buna!

TIPS-URI

1

Aluatul nu trebuie sa fie prea tare ca va fi greu de intins.

2

Garantul pentru aluaturi dospite se poate inlocui cu un plic de drojdie uscata + putin bicarbonat de sodiu, sau cu un plic de praf de copt + putin bicarbonat de sodiu(un varf de lingurita).

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si dulceata de gutui, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (41)

Miha 1

29.03.2014, 10:04

Mamele intotdeauna merita ceva bun!

aalliinnaa07 1

29.03.2014, 10:34

Cea mai buna prajitura!

Bya Ralu 1

31.03.2014, 05:55

foarte faina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert strudel cu mere