Placinta cu mere si nuci in foietaj

de alilianaa in Dulciuri, 27 Apr 2014 | 6624 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet foietaj comert
  • 10-12 ( mai maricele)
  • 200 g nuca
  • scortisoara
  • 5-8 linguri zahar ( cat se doreste de dulce)
  • 2 linguri gris ( rase)
  • un plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si nuci in foietaj:

Aluatul se  decongeleaza ( eu l-am tinut in frigider de pe o zi pe alta). Merele le-am curata de coaja ( desi prefer sa nu le curat, am executat operatiunea pentru ca prajitura a  fost o masa). Nuca se prajeste putin si se toaca. 

Merele se pun la calit  impreuna cu zaharul, zaharul vanilat. Dupa ce se calesc putin si isi lasa zeama se adauga grisul. La  final se pune nuca si scortisoara.

 Se ia o tava ( am folosit tava aragazului), se tapeteaza cu margarina. Se pune prima foaie de foietaj, pe care am intins-o putin cu sucitorul. Se adauga merele si ultima foaie de aluat. Inainte sa pune ultima foaie, executam niste crestaturi cu cutitul. Se aseza peste mere, se pune placinta la cuptor pentru 30 min. Cand este gata se da la rece si se pudreaza.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si nuci in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

alilianaa 1

27.04.2014, 19:08

Laura, multumesc

alilianaa 1

27.04.2014, 19:09

Cleme, ba chiar le-a pus in punga si le-a pus si in raft in magazin...

MOKUSKA 1

07.05.2014, 14:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu mere