Tort de orez cu budinca caramel

de nadina73 in Dulciuri, 7 Aug 2010 | 3834 vizualizari

 

acest tort e cu dedicatie speciala pentru Rocsi si Dani iubitul ei,mai multe nu pot sa zic............poate va zice ea,nu vreau sa ma certe

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 3 cani orez (cana mare)
  • 5 linguri de zahar
  • 4 vanilii
  • putina sare
  • 2 budinci caramel
  • 500 lapte
  • 3 linguri zahar
  • frisca decor 300 ml
  •  1 lingura unt
  • 50 g stafide
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de orez cu budinca caramel:

Se pune laptele la fiert cu putina sare ,intre timp se spala orezul apoi se pune in lapte si se lasa sa fiarba la foc potrivit amestecand din cand in cand ,cand orezul e aproape fiert se pune zahrul iar la final vaniliile.


Se pregateste budinca de caramel,se pune laptele la fiert 450 ml iar restul de 50 se amesteca cu praful de la doua budinci apoi se pune peste lapte si 3 linguri de zahar si se amesteca pana se ingroasa bine .Se ia de pe foc si se lasa la racit,amestecand din cand in cand in budinca.


Cand avem totul pregatit se ia un vas rotund la baza (sau de care doriti ,in orice forma)se unge cu unt bine pana sus apoi se pune orezul cu lapte un strat se niveleaza frumos dupa care se pune jumatate din compozitia de budinca de caramel,din nou orez cu lapte ...........vor fi 3 randuri de orez si doua de caramel.


Se acopera vasul cu folie transparenta si se da la rece 2 ore.Dupa ce s-a racit bine se ia vasul se scoate folia si se rastoarna pe un platou,se orneaza cu frisca


Este un tort simplu dar foarte gustos,ideea mi-a venit asa pe moment, dragos vroia budinca si raraes orez cu lapte,iar bebe a zis da incearca orez cu budinca iar rezultatul a fost ..........super


Dragos a zis mami ce bun e din asta vreau de ziua mea(adica in decembrie)cica vrea tort de orez..............

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de orez cu budinca caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

nadina73 1

17.08.2010, 18:46

Rocsi 1

17.08.2010, 19:12

jolygina 1

01.10.2010, 02:54

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat