Placinta cu mere(libaneza)

de nico15 in Prajituri, 7 Iul 2012 | 5999 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere romanesti nu foarte zemoase
  • 450 g de faina
  • 200 g de unt
  • 10-15 g de scortisoara
  • 150 g de zahar
  • 30 g zahar vanilat
  • 1-2 galbenusuri de ou
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere(libaneza):

Facem un aluat din:

  • 400 g de faina
  • 200 g de unt
  • sare si un pic de apa

Framantam si dam la frigider 15-30 de minute.

Merele le spalam si le taiem in 6-8 bucati/mar, le curatam de cotoare si codite si le vom  pune intr-un bol, peste ele adaugam scortisoara, zaharul(130 g), zaharul vanilat si  faina(40 g) si se dau si ele la frigider aproximativ 15 minute.

Dupa expirarea celor 30 de minute cat a stat aluatul nostru la frigider, il vom lua si imparti in doua parti deoarece va trebui sa intindem doua foi. Tava se va unge cu unt si se va tapeta cu faina, dupa care intindem prima foaie si se va intepa cu furculita, pentru a nu se umfla, adaugam merele si venim cu a doua foaie de aluat, lateralele de aluat se vor baga in interior.

Se inteapa si a doua foaie se pe deasupra vom unge tarta noastra cu galbenusurile de ou si zaharul. 

Se da la cuptor la temperatura de 180°C aproximativ 30 de minute. Se verifica daca este facuta dupa care se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca, se va muta pe o farfurie adecvata si se va portiona.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere(libaneza)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere feliate