Plăcintă cu paste și carne (rigatoni pie)

de Studenta_la_cratita in Paste, 2 Ian 2016 | 1547 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 căței de usturoi (zdrobiți)
  • 1 ceapă medie (tocată mărunt)
  • 500 gr Carne tocată (eu am folosit amestec de carne tocată GR)
  • Parmesan (ras)
  • 1 pahar ricotta
  • 1 pahar vin roșu
  • 300 ml suc de roșii
  • 1 ou
  • Paste rigatoni
  • Ulei de măsline
  • Sare
  • Piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu paste și carne (rigatoni pie):

Ceapa și usturoiul se călesc într-o lingură de ulei de masline. Se adaugă apoi carnea tocată, se asezonează cu sare și piper. Se amestecă bine. Când carnea s-a mai făcut, se adaugă un pahar de vin roșu. Se mai lasă un pic pe foc, apoi se adaugă suc de roșii (sau o cutie de roșii decojite). Se lasă la foc mic, acoperit cu capac.


Se fierb pastele (cu 3 minute mai ouțin decât scrie pe ambalaj). Se pun într-un castron, se adaugă o linguriță de ulei de măsline, se amestecă, se adaugă parmesan ras, se amestecă.


În alt castron se adaugă 1 pahar brânză ricotta si un ou. Se amestecă bine cu o lingură, până se incorporează.


Se așează pastele în forma de tort. Se adaugă crema de brânză ricotta, apoi carnea. Se amestecă și se dă la cuptor încins pentru 15 minute. Se scoate și se adaugă parmesan ras și se mai dă la cuptor pentru 10 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu paste și carne (rigatoni pie)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

03.01.2016, 13:15

Studenta_la_cratita 1

03.01.2016, 16:22

Multumesc

Panacris 1

06.03.2016, 12:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rigatoni Pie