Rigatoni Pie

de Rocsi in Paste, 13 Iul 2016 | 1325 vizualizari

 

Ma uitam intr-o zi cu sotul la tv si cum butonam noi telecomanda, ne-am oprit putin pe Paprika. Asa in trecere am vazut acest produs final, etapele prepararii nu le vazusem. Sotul a zis ca poate intr-o zi pregatesc si eu. Nu mi s-a parut nimic complicat si este de efect, dar si foarte buna. Cand sunteti in pana de idei, va recomand sa incercati aceasta reteta faina!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr paste rigatoni
  • 700 gr carne tocata (500 porc + 200 vita)
  • 2 cepe verzi mici
  • 1/2 ardei kapia
  • 600 gr rosii decojite in suc de rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 4 crengute marar verde
  • 200 gr mozzarella
  • 70 gr cascaval
  • 50 gr parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rigatoni Pie:

Curatam ceapa verde si o taiem rondele. Ardeiul kapia il taiem cubulete. Rosiile decojite le punem in blender si le pasam. Intr-o tigaie incingem uleiul. Punem catelul de usturoi curatat, ardeiul kapia si ceapa verde. Le innabusim 2 minute, apoi scoatem usturoiul si adaugam carnea. Amestecam bine, apoi punem o cana de apa. Presaram sare si piper. Lasam focul potrivit, iar cand a scazut lichidul pe jumatate, adaugam rosiile pasate. Invartim cu o paleta, presaram busuiocul uscat si mai lasam sa fiarba putin sosul. Nu il scadem de tot pentru ca mai absorb si pastele. Tragem tigaia deoparte, adaugam mararul verde tocat si pregatim pastele. Intr-o oala punem apa cu sare, o transferam pe foc. Cand apa clocoteste, punem pastele, le fierbem cam 7-8 minute. Cand sunt gata, le rasturnam intr-o sita si le lasam sa se scurga bine. Mozzarella o taiem felii rotunde. Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari, iar parmezanul pe razatoarea mica. Ungem un vas de ceramica cu unt, il tapetam cu hartie de copt. Asezam rigatoni in picioare, unul langa altul, presaram putin parmezan ras. Punem amestecul de carne deasupra, il nivelam. Presaram putin cascaval, asezam feliile de mozzarella, apoi presaram restul de cascaval si parmezan. Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita. Cand deasupra s-a rumenit placinta, o scoatem din cuptor. Se serveste calda. Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rigatoni Pie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Zamfira 1

19.07.2016, 08:44

Rocsi 1

19.07.2016, 19:20

Multumesc Melinda

Catalina L 1

25.07.2016, 21:18

extra

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!