RAVIOLI ALLA BOSCAIOLA

de mihaelar63 in Paste, 2 Mai 2015 | 993 vizualizari

 

Din nou un preparat ce se gateste rapid care m-a uimit prin simplitatea pregatirii si prin gustul deosebit . Este unul dintre acelea care le-as pune in meniul restaurantului meu .

 

INGREDIENTE

  • 400 g paste ravioli proaspete - cu jambon
  • 200 g mazare verde congelata
  • 200 g ciuperci - eu am avut la borcan -cu sos ulei+otet
  • 200 g prosciutto
  • 200 g sunca- optional
  • 200 ml smantana
  • 50 ml ulei masline
  • 50 g cascaval sau parmezan-razuit
  • 2 cepe verzi
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri otet din vin - eu nu am pus pentru ca era in compozitia ciupercilor marinate
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA RAVIOLI ALLA BOSCAIOLA:


  1. Ravioli se fierb in apa cu sare si se scurg.

  2. Mazarea se blanseaza [se opareste in apa clocotita] cateva minute .

  3. Pentru rapiditate eu am fiert impreuna ravioli cu mazare. Le-am pus la scurs intr-o sita .

  4. Taiati sunca cubulete, prosciuto felii, tocati ceapa verde, scurgeti ciupercile de lichid .

  5. In ulei am calit usor sunca cubulete si prosciuto felii . Le-am scos pe o farfurie separat .

  6. In uleiul ramas am calit usor cepele verzi tocate si ciupercile.

  7. Am adugat smantana si am fiert cateva minute impreuna.

  8. Gustati sosul de sare.

  9. Serviti ravioli cu sos cald. Adugati pe deasupra mazarea, sunca si prosciuto. Macinati piper proaspat deasupra

  10. Razuiti cascaval sau parmezan pe care-l puneti intr-un mic bol langa paste - serveste doar cine doreste

 

TIPS-URI

1

Mi-a parut ciudata adugarea de otet in sos . Dupa ce am gustat mi-am dat seama ce aroma ii da si cum schimba dfelicios gustul preparatului .

2

Cascavalul sau parmezanul se serveste separat .Trebuie tinut cont si de persoanele care nu consuma branzeturi . Mie mi-a placut fara .

Daca ti-a placut reteta noastra "RAVIOLI ALLA BOSCAIOLA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mirela0911 1

03.05.2015, 13:16

Bun bun!

dantes 1

04.05.2015, 08:43

Bune!

anca_rm 1

04.05.2015, 09:50

o reteta deosebita

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Ravioli cu sos de rosii