Se lasa foile de placinta la decongelat cca. 30 de minute.
Se curata perele, se taie in doua si se scot cotoarele, apoi se feliaza. Se stoarce lamaia si se amesteca sucul cu palinca si zaharul, apoi se toarna peste pere.
Se amesteca bine smantana cu mierea si zaharul vanilat. Se preincalzeste cuptorul la 250 de grade. Se clateste o tava cu apa dar nu se sterge.
Se intind foile de placinta pe un tocator dat cu faina, apoi se aseaza in tava. Se toarna deasupra amestecul cu smantana, dar se lasa o margine de 1 cm. Se aseaza feliile de pere una peste alta, astfel incat sa se acopere pe jumatate.
Se baga in cuptorul fierbinte si se coace aprox. 30 de minute. Se lasa la racit, se presara cu zahar pudra si se serveste.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro