Placinta cu pere

de Corinuta in Prajituri, 27 Aug 2010 | 4331 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g foi de placinta congelate
  • 800 g pere
  • 1/2 lamaie
  • 50 g zahar
  • 1 lingura palinca de pere
  • 100 ml smantana ptr gatit
  • 1 lingura miere
  • 1 plic zahar vanilat
  • putina faina
  • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu pere:

Se lasa foile de placinta la decongelat cca. 30 de minute.


Se curata perele, se taie in doua si se scot cotoarele, apoi se feliaza. Se stoarce lamaia si se amesteca sucul cu palinca si zaharul, apoi se toarna peste pere.


Se amesteca bine smantana cu mierea si zaharul vanilat. Se preincalzeste cuptorul la 250 de grade. Se clateste o tava cu apa dar nu se sterge.


Se intind foile de placinta pe un tocator dat cu faina, apoi se aseaza in tava. Se toarna deasupra amestecul cu smantana, dar se lasa o margine de 1 cm. Se aseaza feliile de pere una peste alta, astfel incat sa se acopere pe jumatate.


Se baga in cuptorul fierbinte si se coace aprox. 30 de minute. Se lasa la racit, se presara cu zahar pudra si se serveste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Corinuta 1

29.08.2010, 12:02

Claudia si mie.....numai in prajituri!

Corinuta 1

29.08.2010, 12:03

Julie, chiar buna, nu ma asteptam....

Corinuta 1

29.08.2010, 12:03

Nadina, sa o faci ca-i foarte simpla si buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce si stafide