Placinta cu praz

de ana in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2012 | 5460 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru piure:
  • 4 cartofi medii
  • un cub de unt
  • sare/nucsoara
  • Pentru aluat:puteti opta pentru aluatul foietat din comert sau puteti prepara aluatul
  • un ou pentru uns/mac
  • Compozitia pentru umplut:
  • 500 gr carne de porc(puteti folosi orcie sortiment de carne)
  • 2 fire de praz de marime medie
  • 200 gr smantana
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • sare/ardei iute/piper/nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu praz:

Carnea o preparam de preferat la cuptor, punem carnita intr-un vas, adaugam o cana cu apa, sare, piper, foi de dafin acoperim carnea cu hartie de copt apoi punem capac si lasam la foc mediu pana se rumeneste. Putem opta si pentru varianta carnii fierte .


Indepartam frunzele prazului si il taiem rondele. Incingem uleiul intr-un vas adaugam rondelele de praz si sotam 1 minut, adaugam carnea taiata cuburi o sotam pentru 3-4 minute. Condimentam dupa gust si lasam compozitia sa se raceasca.Dupa ce s-a racit compozitia adaugam smantana si ouale.


Asamblam placinta astfel: Intr-o tava unsa cu unt intindem un strat de piure preparat in prealabil, turnam compozitia de carne si o acoperim cu aluatul foietat. Aluatul il intepam cu furculita din loc in loc, il ungem cu ou batut si presaram mac deasupra. Placinta o coacem la foc mediu pana se rumeneste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Dana Cristea - pusikmea 1

29.04.2012, 16:46

perfecta

ana 1

29.04.2012, 16:51

Sidy multumesc frumos @Jolygina @Elena_Daria @Carla20 multumesc @Dana multumesc din suflet

babi5 1

05.09.2013, 17:10

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu banane si ciocolata

ieri la 23:01

Buturuga de Craciun

de RuxyRux 9

ieri la 22:01

Turtițe cu magiun, la tigaia grill

de RODIMUR 5

ieri la 21:45

Tort cu fructe uscate si turron

de Lau 9

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu praz