Placinta cu praz

de ana in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2012 | 4625 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru piure:
  • 4 cartofi medii
  • un cub de unt
  • sare/nucsoara
  • Pentru aluat:puteti opta pentru aluatul foietat din comert sau puteti prepara aluatul
  • un ou pentru uns/mac
  • Compozitia pentru umplut:
  • 500 gr carne de porc(puteti folosi orcie sortiment de carne)
  • 2 fire de praz de marime medie
  • 200 gr smantana
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • sare/ardei iute/piper/nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu praz:

Carnea o preparam de preferat la cuptor, punem carnita intr-un vas, adaugam o cana cu apa, sare, piper, foi de dafin acoperim carnea cu hartie de copt apoi punem capac si lasam la foc mediu pana se rumeneste. Putem opta si pentru varianta carnii fierte .

Indepartam frunzele prazului si il taiem rondele. Incingem uleiul intr-un vas adaugam rondelele de praz si sotam 1 minut, adaugam carnea taiata cuburi o sotam pentru 3-4 minute. Condimentam dupa gust si lasam compozitia sa se raceasca.Dupa ce s-a racit compozitia adaugam smantana si ouale.

Asamblam placinta astfel: Intr-o tava unsa cu unt intindem un strat de piure preparat in prealabil, turnam compozitia de carne si o acoperim cu aluatul foietat. Aluatul il intepam cu furculita din loc in loc, il ungem cu ou batut si presaram mac deasupra. Placinta o coacem la foc mediu pana se rumeneste. 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Dana Cristea - pusikmea 1

29.04.2012, 16:46

perfecta

ana 1

29.04.2012, 16:51

Sidy multumesc frumos @Jolygina @Elena_Daria @Carla20 multumesc @Dana multumesc din suflet

babi5 1

05.09.2013, 17:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!