Placinta cu praz

de Criss in Aperitive / Garnituri, 2 Sep 2014 | 7171 vizualizari

 

Placintele si tartele de acest gen sunt tare pe placul lui Alex, astfel ca le pregatesc de cate ori am ocazia sau imi cere el. De aceasta data am primit de la o prietena o legatura mare de praz proaspat si bio chiar din gradina ei si am pregatit o placinta cu umplutura de praz si cascaval, o combinatie delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
  • -500 g faina
  • -200 g unt
  • -1 ou
  • -1 lingurita sare
  • -3 linguri lapte rece
  • Umplutura:
  • -o legatura mare de praz (cam 1 kg)
  • -200 g cascaval
  • -3 oua
  • -200 g smantana
  • -sare,piper
  • -3 linguri ulei
  • -1 galbenus pentru uns placinta
  • -1 lingura pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu praz:

Pentru crusta, se amesteca faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Se adauga apoi oul si laptele sau apa rece, apoi se framanta un aluat elastic si nelipicios. Aluatul se inveleste in folie si se pune in frigider o ora.  

Prazul se spala, se taie rondele pana la partea verde. Daca nu e foarte batran si partile verzi nu sunt foarte tari se pot taia si acestea. Se caleste prazul in ulei si se adauga putina sare si piper. Se bat ouale, se adauga cascavalul ras si smantana si se amesteca cu prazul calit.

Aluatul se imparte in doua bucati, cam 1/3 si 2/3. Bucata mai mare se intinde intr-o forma de tort detasabila astfel incat sa acopere si marginea formei. Peste aluat se presara o lingura pesmet care are rolul de a absorbi umezeala compozitiei. Se pune umplutura iar cu restul de aluat se acopera placinta. Se unge cu galbenus de ou si se coace placinta pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

marieta 1

04.09.2014, 13:38

arata bine,o s-o incerc si eu,pana atunci o pun la favorite!

Lia_ 1

04.09.2014, 20:47

favo

Criss 1

05.09.2014, 05:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu bacon