Placinta cu prune

de Bunica in Prajituri, 8 Iul 2013 | 17202 vizualizari

 

La Alba Iulia ne-a adus Eugenia o placina cu prune delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. prune
  • 3 cani faina
  • 1 pachet margarina
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri smantana
  • 2-3 linguri gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu prune:

Prunele se spala,se rup in jumatati  si li se scot samburii. Margarina impreuna cu o cana de faina se freaca intre palme

Restul de faina se pune intr-un vas de framantat.

Se adauga margarina framantata,oul,zaharul,smantana vanilia si praful de copt.

Se framanta pana se incorporeaza bine toate ingredientele.

Impartim aluatul in doua.

O foaie o punem pe fundul tavii tapeteta cu hartie de copt,asezam prunele,cealalta foaie si dam la cuptor.

Cand este coapte,se lasa sa se raceasca ,se pudreaza si se serveste.

TIPS-URI

1

se poate folosi 350 g. unt

2

se poate face cu orice fructe

3

pe foaia de pe fundul tavii se presara grisul,pentru e absorbi zeama formata de fructe

4

daca fructele sunt acrute se presara zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Bunica 1

09.07.2013, 11:27

Da Sidy! A iesit delicioasa!

Sidy 1

09.07.2013, 16:39

Pune poza sa o vedem si pe aia !

reisnaor_2006 1

29.10.2014, 08:03

o ador buni draga

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune