Placinta cu prune

de JulyCris in Prajituri, 31 Iul 2014 | 1632 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri zahar
  • 15 linguri lapte
  • 18 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • esenta de portocale
  • 12 prune mari
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu prune:

Se freaca ouale zu zaharul,se adauga uleiul si se freaca pana se incorporeaza bine. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul de oua alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa curga cand este luat cu lingura, dar sa fie mai gros ca cel de clatite. Se tapeteaza tava (25/35 cm) cu unt sau ulei si faina sau cu hartie de copt si se toarna aluatul. Deasupra se pun prunele care in prealabil au fost spalate, date pe din doua si cu samburii scosi.


Prunele se aseaza cu jumatatea taiata in sus. Se da la cuptorul preincalzit pt aproximativ 25-30 de minute la foc iute primele 5 minute, apoi la foc domol. Cand se rumeneste usor deasupra si trece testul scobitorii, e gata!


Asteptam sa se raceasca (daca mai aveti rabdare) si pudram cu zahar farin. Portionam si….o terminam. :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

ianculubita 1

01.08.2014, 08:57

JulyCris 1

05.08.2014, 01:22

Mulțumesc,dragilor!

Panacris 1

13.08.2014, 19:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si crema de vanilie