Placinta cu pui, smantana si foietaj

de Rocsi in Pui, 11 Aug 2015 | 2194 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 5-6 linguri smantana groasa de tara
  • 400 g aluat foietaj
  • sare
  • piper
  • 1 varf de cutit rozmarin uscat
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • 4-5 crengute patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu pui, smantana si foietaj:

Foietajul il scoatem la dezghetat. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servetel si il taiem bucatele potrivite. Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem rondele. Incingem uleiul intr-o tigaie, rumenim puiul pe toate partile. Adaugam ceapa, morcovul, le innabusim 1 minut, apoi punem cam 1 cana si jumatate cu apa. Lasam sa dea in clocot, dam gust cu sare, piper si rozmarinul uscat.


Reglam focul potrivit si lasam sa scada lichidul cam pe jumatate. Punem smanatana, amestecam si ii dam doar doua clocote. Tragem tigaia de pe foc, lasam 5 minute sa se racoreasca. Acest amestec cu pui il punem intr-un vas termorezistent, eu am pus in doua vase mai potrivite. Tocam patrunjelul, il presaram deasupra.


Punem putina faina pe masa de lucru, asezam foietajul, intindem foaia dupa dimensiunea vasului, sa acopere bine placinta. Batem spuma oul, ungem cu un penson foietajul. Introducem placinta in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita. O lasam pana prinde o culoare aurie deasupra. Cand este gata, o scoatem, o lasam putin la racorit si servim. Cu castraveciori murati a mers de minune la noi!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pui, smantana si foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Rocsi 1

17.11.2015, 10:37

Multumesc Dantes!

Xandrinne 1

17.11.2015, 21:12

Delicioasa!!

Rocsi 1

18.11.2015, 19:49

Multumesc Xandrine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulouri din piept de pui invelite cu prosciutto