Placinta cu pui, smantana si foietaj

de Rocsi in Pui, 11 Aug 2015 | 2908 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 5-6 linguri smantana groasa de tara
  • 400 g aluat foietaj
  • sare
  • piper
  • 1 varf de cutit rozmarin uscat
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • 4-5 crengute patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu pui, smantana si foietaj:

Foietajul il scoatem la dezghetat. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servetel si il taiem bucatele potrivite. Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem rondele. Incingem uleiul intr-o tigaie, rumenim puiul pe toate partile. Adaugam ceapa, morcovul, le innabusim 1 minut, apoi punem cam 1 cana si jumatate cu apa. Lasam sa dea in clocot, dam gust cu sare, piper si rozmarinul uscat.

Reglam focul potrivit si lasam sa scada lichidul cam pe jumatate. Punem smanatana, amestecam si ii dam doar doua clocote. Tragem tigaia de pe foc, lasam 5 minute sa se racoreasca. Acest amestec cu pui il punem intr-un vas termorezistent, eu am pus in doua vase mai potrivite. Tocam patrunjelul, il presaram deasupra.

Punem putina faina pe masa de lucru, asezam foietajul, intindem foaia dupa dimensiunea vasului, sa acopere bine placinta. Batem spuma oul, ungem cu un penson foietajul. Introducem placinta in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita. O lasam pana prinde o culoare aurie deasupra. Cand este gata, o scoatem, o lasam putin la racorit si servim.  Cu castraveciori murati a mers de minune la noi!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pui, smantana si foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Rocsi 1

17.11.2015, 10:37

Multumesc Dantes!

Xandrinne 1

17.11.2015, 21:12

Delicioasa!!

Rocsi 1

18.11.2015, 19:49

Multumesc Xandrine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Mancare de cartofi cu pulpe de pui si ciuperci