Pui in unt la ceaun

de Constelatialeu in Pui, 8 Aug 2016 | 4090 vizualizari

 

La aceasta reteta meritul meu este strict fotografic si de a posta reteta. Pentru ca si deoarece era ziua mea, logic era sa fiu rasfatata, asa ca gasca mea ( familionul ) m-a rasfatat.Musai sa pomenesc pe bucatarii de serviciu, cumnatul Costel si puii lui in unt, cu care se tot lauda. Acum fie vorba intre noi nu se lauda degeaba, un deliciu......sora cu nr. 4, aia mica Minodora, care a fost un spiridus, a pregatit salata de varza, mujdeiul de usturoi si multe altele....restul gastii a fost prin zona, unii mai activi, altii mai bagatori in seama, dar per total m-au rasfatat , mi-au inrosit urechile si m-au aruncat si in piscina.....
Reteta este pentru o gasca mare, asa ca nu dati ochii peste cap ...vai ce mult, vai cate calorii, ca oricum noua ni se falfaie, ne-am fost de foarte bine......

 

INGREDIENTE

  • 11 pui, cca 700-800 g un pui
  • usturoi
  • sare
  • cca 7 pachete de unt ( un pic mai mult de 1/2 pachet de unt pentru fiecare pui)
  • 1 cana cu apa (250 ml) pentru fiecare pui
Portii: 22
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in unt la ceaun:

Mai intai puii se curata, se spala , se tavalesc prin sare si usturoi pisat si se lasa cca 24 ore. Pentru ca noi am fost plecati in vacanta, au stat la congelator asa condimentati, pana le-a venit sorocul.Baietii,a dica bucatar de servici Costel si ajutor d ebucatar Mihai, au pregatit focul, au asezat ceaunul, au topit untul , au adaugat apa si au asezat puii, au incaput 3 pui in ceaun. Au fost lasati sa fiarba in apa cu unt, pana ce apa se evapora si ramane doar untul, apoi incepe marea rumeneala. Se intorc pe toate partile sa se rumeneasca. Dupa ce au fost toti prajiti am servit cu piure de cartofi, mujdei de usturoi si mamaliga ( nu mai aveam paine multa), dar a mersc la marele fix. Era o liniste la masa, toata lumea manca si nu avea timp de vorba...concluzia, a fost supercalifragilistic deliciosus......

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in unt la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Xandrinne 1

13.08.2016, 20:47

mirela0911 1

14.08.2016, 10:41

Ce buni trebuie sa fi fost!

Rahela Velicu 1

05.09.2016, 12:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciocanele la cuptor pe pat de pleurotus