Pui in unt la ceaun

de Constelatialeu in Pui, 8 Aug 2016 | 2255 vizualizari

 

La aceasta reteta meritul meu este strict fotografic si de a posta reteta. Pentru ca si deoarece era ziua mea, logic era sa fiu rasfatata, asa ca gasca mea ( familionul ) m-a rasfatat.Musai sa pomenesc pe bucatarii de serviciu, cumnatul Costel si puii lui in unt, cu care se tot lauda. Acum fie vorba intre noi nu se lauda degeaba, un deliciu......sora cu nr. 4, aia mica Minodora, care a fost un spiridus, a pregatit salata de varza, mujdeiul de usturoi si multe altele....restul gastii a fost prin zona, unii mai activi, altii mai bagatori in seama, dar per total m-au rasfatat , mi-au inrosit urechile si m-au aruncat si in piscina.....


Reteta este pentru o gasca mare, asa ca nu dati ochii peste cap ...vai ce mult, vai cate calorii, ca oricum noua ni se falfaie, ne-am fost de foarte bine......

 

INGREDIENTE

  • 11 pui, cca 700-800 g un pui
  • usturoi
  • sare
  • cca 7 pachete de unt ( un pic mai mult de 1/2 pachet de unt pentru fiecare pui)
  • 1 cana cu apa (250 ml) pentru fiecare pui
Portii: 22
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in unt la ceaun:

Mai intai puii se curata, se spala , se tavalesc prin sare si usturoi pisat si se lasa cca 24 ore. Pentru ca noi am fost plecati in vacanta, au stat la congelator asa condimentati, pana le-a venit sorocul.Baietii,a dica bucatar de servici Costel si ajutor d ebucatar Mihai, au pregatit focul, au asezat ceaunul, au topit untul , au adaugat apa si au asezat puii, au incaput 3 pui in ceaun. Au fost lasati sa fiarba in apa cu unt, pana ce apa se evapora si ramane doar untul, apoi incepe marea rumeneala. Se intorc pe toate partile sa se rumeneasca. Dupa ce au fost toti prajiti am servit cu piure de cartofi, mujdei de usturoi si mamaliga ( nu mai aveam paine multa), dar a mersc la marele fix. Era o liniste la masa, toata lumea manca si nu avea timp de vorba...concluzia, a fost supercalifragilistic deliciosus......

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in unt la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Xandrinne 1

13.08.2016, 20:47

mirela0911 1

14.08.2016, 10:41

Ce buni trebuie sa fi fost!

noiinbucatarie 1

05.09.2016, 12:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!