Placinta cu rosii

de miremirc in Mancaruri de post, 12 Dec 2011 | 4752 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 50 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 300 ml apa calduta
  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • Umplutura :
  • 5 rosii (10 rosii cherry)
  • cimbru sau tarhon
  • 6 catei de usturoi
  • 9 lg ulei sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu rosii:

Pentru aluat : drojdia o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam 100 ml apa calduta si 1 lg faina; lasam 10 minute sa creasca.
Intr-un bol punem faina , facem o scobitura in mijlocul ei si adaugam maia-ua obtinuta mai sus, sarea, si apa treptat. Amestecam cu o lingura, apoi framantam cu mana si lasam aluatul obtinut la dospit 30 de minute.

Dupa jumatate de ora , aluatul dospit il rasturnam pe masa de lucru fara faina si il mai framantam putin.

Tava o ungem cu 2 lg de ulei . Asezam aluatul in tava si il intindem cu ajutorul mainilor.

Ungem cu 2 lg ulei aluatul si il lasam in tava inca 30 de minute. Cat timp aluatul sta in tava, pregatim umplutura astfel : spalam rosiil si le taiem; presaram peste ele sare si cimbru uscat sau tarhon (eu am ales cimbru).

Asamblare : aluat - rosiile taiate - usturoiul feliute (eu l-am dat prin presa de usturoi) - 2 lg ulei stropim pe deasupra. Dam la foc cam 40 de minute

Lasam sa se raceasca, taiem si servim intr-o zi de post...

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu legume