Placinta cu rosii

de miremirc in Mancaruri de post, 12 Dec 2011 | 2449 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 50 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 300 ml apa calduta
  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • Umplutura :
  • 5 rosii (10 rosii cherry)
  • cimbru sau tarhon
  • 6 catei de usturoi
  • 9 lg ulei sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu rosii:

Pentru aluat : drojdia o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam 100 ml apa calduta si 1 lg faina; lasam 10 minute sa creasca.

Intr-un bol punem faina , facem o scobitura in mijlocul ei si adaugam maia-ua obtinuta mai sus, sarea, si apa treptat. Amestecam cu o lingura, apoi framantam cu mana si lasam aluatul obtinut la dospit 30 de minute.


Dupa jumatate de ora , aluatul dospit il rasturnam pe masa de lucru fara faina si il mai framantam putin.


Tava o ungem cu 2 lg de ulei . Asezam aluatul in tava si il intindem cu ajutorul mainilor.


Ungem cu 2 lg ulei aluatul si il lasam in tava inca 30 de minute. Cat timp aluatul sta in tava, pregatim umplutura astfel : spalam rosiil si le taiem; presaram peste ele sare si cimbru uscat sau tarhon (eu am ales cimbru).


Asamblare : aluat - rosiile taiate - usturoiul feliute (eu l-am dat prin presa de usturoi) - 2 lg ulei stropim pe deasupra. Dam la foc cam 40 de minute


Lasam sa se raceasca, taiem si servim intr-o zi de post...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Ubulika 1

13.12.2011, 10:56

si eu vreauuu

RuxyRux 1

13.12.2011, 18:31

Cat e de frumoasa!!!

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:10

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu ficatei de pui
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Minuturi reci cu branza, ceapa si chimen

de Ancutsa 5

ieri la 14:11

Pizza de toamna cu aluat nedospit

de Ancutsa 5

ieri la 11:55

Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata

ieri la 10:35

Desert tort cu nuca, vin alb si trandafiri

de Ancutsa 5

pe 18.10 la 22:34

RETETA RECOMANDATA
Chec de post by Laura