Placinta cu rosii si masline

de Sabina in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2009 | 2434 vizualizari

 

De inspiratie mediteraneana

 

INGREDIENTE

  • 250 grame faina
  • 250 grame malai
  • ½ ceasca ulei de masline
  • 1 rosie
  • ½ lingurita cimbru uscat
  • ½ lingurita oregano uscat
  • ½ lingurita zahar
  • cateva masline tocate
  • patrunjel verde tocat
  • zeama de la o portocala
  • 2 cesti de lapte
  • ½ lingurita sare
  • 1 ou
  • 1 pliculet praf de copt
  • seminte de susan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu rosii si masline:

Intr-un castron amestecam uleiul de masline, zeama de porto, plantele aromatice, sarea, piperul si zaharul. Separat amestecam faina cu malaiul si praful de copt, peste acestea adaugandu-se amestecul de ulei de masline, oul, si laptele, apoi omogenizam compozitia. Spalam rosia, o curatam de coaja si o tocam in bucatele. Aluatului nostru ii adaugam rosia si maslinele. Obtinem astfel un aluat asemanator celui de chec.

Ungem o tava/ un vas cu ulei de masline si turnam aluatul. Coacem timp de ora si numai dupa ce s-a racit taiem placinta. Pe deasupra presaram cateva seminte de susan.
Aceasta placincica poate inlocui painea, sau poate fi servita cu branza si smantana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu rosii si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

COMENTARII (7)

Bucataras Dragos 1

24.05.2009, 15:32

adry88 1

20.05.2011, 12:31

vreau sa incerc si eu k nu am mai mancat

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 18:35

interesant

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuitii perfecti langa o halba de bere