Placinta cu spanac

de Lau in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2012 | 2429 vizualizari

 

m-am inspirat din revista click!pofta buna

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 300 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 150 ml lapte
  • 1 plic drojdie
  • 1 praf de sare
  • UMPLUTURA
  • 300 g spanac prospat
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingura unt
  • 150 g branza telemea de oi
  • 100 ml smantana
  • 50 g cascaval ras
  • 2 oua
  • 1 lingurita gris
  • busuioc
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • branza delaco
  • UNS
  • 1 ou
  • cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac:

Amestecam faina cu sarea, drojdia uscata, adaugam uleiul si laptele treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic. Il acoperim si lasam deoparte 40 minute.


Spalam frunzele de la spanac sub un jet de apa rece, il oparim cca 3 minute cu apa fiarta cu sare. Ceapa verde o tocam si o calim cu spanacul tocat si 1 lingura de unt. Lasam sa se raceasca bine dupa care amestecam cu telemeaua maruntita si cascavalul dat prin razatoare, ouale batute bine, 1 lingurita de gris, condimentam dupa gust.


Intindem aluatul in foaie rotunda, asezam in tava(si pe pereti) unsa cu ulei si tapetata cu faina. Intepam aluatul cu furculita in mai multe locuri, turnam umplutura deasupra am asezat felii de branza Delaco.


Taiem aluatul care este in plus(dar lasam putin sa aducem peste umplutura)


Cu restul l-am intins din nou si am taiat fasii pe care le-am asezat deasupra la umplutura


Am batut oul bine dupa care l-am turnat peste si am adaugat cascaval ras deasupra,


Dam tava la cuptor la foc mediu pana s-a rumenit frumos(cca 40-50 min)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Sim0na 1

24.04.2012, 20:10

Lau 1

24.04.2012, 21:19

BuniMaria 1

25.08.2012, 20:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si spanac